Журналісти-переселенці отримали продуктові набори

15.09.2022 09:47 СОЦІО

Їх надало Товариство Червоного Хреста України, а вручення організував Запорізький Центр журналістської солідарності НСЖУ.

Продуктові набори, вагою 11 кілограмів кожний, отримали 59 медійників з Маріуполя, Лисичанська, тимчасово окупованих та прифронтових територій Запорізької і Херсонської областей, які наразі мешкають у Запоріжжі.

- Ми щиро вдячні за підтримку і допомогу. Нам важко морально, бо ми втратили своїх близьких, рідних, свої домівки. Але ми відчуваємо щиру і різнопланову підтримку колег. І це додає сили, – сказав Микола Осиченко, президент компанії «Маріуполь-ТВ», який зараз також проживає у Запоріжжі.

Продуктові набори для колег-переселенців у Запорізькому Центрі журналістської солідарності видають вже не вперше  

– Я вже вдруге отримую продуктовий набір. Для мене все це – величезна підтримка. Це так важливо, коли відчуваєш, що ти – не один, що поруч колеги, які підтримають. Саме це, на мій погляд, і є головним змістом роботи Центрів журналістської солідарності. Бо я приїхала до Запоріжжя взагалі без нічого. Центр журналістської солідарності допоміг мені на перший час з житлом, у мене в разі потреби є, де попрацювати, бо в центрі обладнані робочі місця, нас запрошують на заходи, допомагають, – розповіла Валентина Онищенко, редактор газети «Новый путь» з Лисичанська.

Цього разу допомогу отримали також місцеві   журналісти-ветерани.  

- Для нас – солідарність, взаємодопомога – не просто слова. Це принцип життя і ставлення до людей нашої журналістської організації, особливо зараз, коли йде така велика війна, – відзначив журналіст і письменник Віктор Ахінько.

Видача продуктових наборів – це частина доброчинного марафону «Рука підтримки», що вже тривалий час проводиться Запорізькою обласною організацією НСЖУ. В його рамках вже організовано кілька благодійних аукціонів, зібрані кошти від яких пішли на допомогу ветеранам, молодим журналістам і колективам ЗМІ. Запорізький Центр журналістської солідарності також дякує за співпрацю волонтерській громадській організації «Дій заради добра!» та «Ротарі-клуб Запоріжжя-Хортиця».

НСЖУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат