Торгівля на ринку Форекс

admin 09.09.2022 21:04 СОЦІО



 

Торговельна платформа — це програмне забезпечення, за допомогою якого трейдер отримує доступ до форекс онлайн.

Торговельна платформа (термінал) потрібна для таких завдань:

  • Отримання інформації. Насамперед це котирування — вартість активу на поточний момент у режимі онлайн (наприклад, форекс валюта). Котирування транслюються брокером, який отримує їх від своїх партнерів — постачальників ліквідності. На платформі також можна знайти архів котирувань, отримувати актуальні новини тощо.

  • Керування угодами. Це відкриття і закриття ордерів, часткове закриття ордерів, установлення відкладених ордерів.

  • Аналіз ринку. Платформа має базові інструменти технічного і графічного аналізу для оцінки стану ринку на поточний момент та в попередні періоди.

  • Керування рахунками. Відкриття демо- та реальних рахунків, перемикання між ними під час торгівлі й аналізу.

  • Тестування стратегій. Функціонал більшості торговельних платформ дає можливість перевіряти ефективність ручних і алгоритмічних стратегій на історії котирувань.

  • Аналіз результативності торгівлі. На платформі зберігається історія угод і формується статистичний звіт, який можна вивантажувати в табличні редактори.

Основні критерії надійних торговельних платформ

  • Функціональність. Наявність інструментів технічного і графічного аналізу, тайм-фреймів і різних типів графіків. Додаткові можливості — торгівля за один клік, установлення скриптів, надбудов і застосунків.

  • Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Це важливий момент для трейдерів-початківців.

  • Легкість роботи із платформою. У трейдингу важливим є комфорт. Гарна платформа не перевантажує зір, має лаконічний дизайн, а всі основні функції — завжди під рукою трейдера.

Для знайомства з торговельними платформами можна використовувати деморахунки. Вони безкоштовні, не вимагають верифікації та надають доступ майже до всього функціонала платформи.

Основними відмінностями торговельних платформ Форекс між собою є функціонал і технічні можливості. Якщо стосовно інтерфейсу та візуального сприйняття кожен трейдер має власну думку, то функціональність платформи безпосередньо впливає на результативність торгівлі.

Характеристики платформи cTrader

Однією з найпопулярніших торговельних платформ для Форекс є cTrader від розробника Spotware. Ця форекс платформа орієнтована на професійних трейдерів. За її допомогою можна заробляти не лише на інструментах ринку Форекс, а й на ETF, ф’ючерсах, опціонах.

Ця торговельна платформа розроблялася з урахуванням зростання популярності мобільних пристроїв, тому є версії для Android та iOS. Мобільна версія має майже весь функціонал, що й у версії для ПК. Крім мобільної, існує вебверсія платформи cTrader.

Функціональні можливості платформи:

  • власне середовище cAlgo для розроблення індикаторів, скриптів і радників на базі платформи;

  • вбудовані алгоритмічні системи cBot;

  • два ринкові та два відкладені ордери;

  • механізм «посиленого захисту» — розширене встановлення тейк-профітів і стопів із кількома рівнями часткового закриття позиції;

  • підтримувані операційні системи: Windows XP, Windows 7, Windows Mobile, Linux, macOS, iOS, Windows 8.

Платформа cTrader розрахована на професіоналів, тому в сегменті Форекс вона є однією з найкращих. Деякі аналітики навіть говорять про те, що cTrader може незабаром стати беззаперечним лідером за популярністю та поширеністю.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат