На Перечинщині стався витік нафти

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області 05.10.2018 15:56 СОЦІО

Вчора, 4 жовтня 2018 року, до Державної екологічної інспекції у Закарпатській області надійшла телефонограма від ДПРЧ-1 про витік нафтопродуктів у потічок с. Туриця Перечинського району.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області одразу ж виїхали на місце події. Обстеження було проведено спільно з працівниками Перечинського відділення поліції Ужгородського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області. Встановлено, що неподалік с. Туриця Перечинського району проводяться роботи з демонтажу трубопроводу ТОВ “Прикарпатзахідтранс”.

Внаслідок демонтажу стався витік залишків нафтопродуктів у викопаний приямок довжиною 58 метрів і призвів до забруднення природних ресурсів. Візуальним оглядом було встановлено, приямок заповнений нафтопродуктами, які витікають у безіменний потічок, що впадає в р.Туричка. На час огляду факту потрапляння нафтопродуктів в р.Туричку не зафіксовано.

Державні інспектори склали акт, видали припис ТОВ “Прикарпатзахідтранс” щодо усунення порушень природоохоронного законодавства, відібрали проби ґрунту і проби води та проведуть інструментально-лабораторні дослідження з метою визначення ступеня забруднення природних ресурсів.

За даними Управління ДСНС України у Закарпатській області працівники ТОВ “Прикарпатзахідтранс” здійснюють відкачування залишків нафтопродуктів.

З метою контролю за ситуацією та ходом ліквідації забруднення сьогодні, 5 жовтня, спеціалісти Інспекції повторно виїхали на місце події.

Про подальший хід ліквідації забруднення Інспекція поінформує громадськість додатково.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат