Що насправді стало причиною затоплення Рахова

23.08.2018 12:46 СОЦІО

 

Минулої п’ятниці   через коротку, але потужну зливу у Рахові було підтоплено понад 50 будинків та десятки автомобілів. У мережі з’явилися відео того, як вода зносила все на своєму шляху.

Люди одразу ж почали говорити, мовляв, ось до чого приводить вирубка лісів! Однак вирубка тут ні до чого. Річ у тім, що дійсно бук має унікальну водорегулюючу функцію. За дощової погоди він вбирає з грунту зайву вологу, а за засушливої — вологу віддає. Але у випадку з Раховом ми стали свідками короткочасної зливи. За такий короткий період, коли земля занадто тверда і не абсорбує вологу, вода швидко стекла в річки і потім вилилася на вулиці.

Грамотніші активісти, головним чином екологи, повідомляли, що причиною затоплення стало те, що деревина, яка накопичилася вздовж потічків, застопорила прохід води під мостами. Згодом і в Закарпатській обласній адміністрації, посилаючись на інформацію рятувальників, повідомили, що однією з причин того, що під мостами утворилися затори є... використані автомобільні шини, якими люди чомусь укріплюють береги потічків та річок біля своїх дворів.

І взагалі, люди часто перед своїми дворами залишають багато непотребу. А деякі залишають і корисні речі. Наприклад, багато хто складує дрова не у себе на подвір’ї, а перед воротами. Крім того, люди не розчищають рівчаки перед своїми дворами, а сміття в гірських селах просто звикли викидати в річки та потічки.

Цілком зрозуміло, що головною причиною затоплення Рахова став саме людський фактор і кліматичні умови.

Читайте також:
Зламані мости, на вулицях намул та бруд - наслідки негоди в Рахові (ВІДЕО)
Рахів потроху оговтується від наслідків негоди

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат