Лісівники Закарпаття витратили на охорону праці майже 9 мільйонів

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 13.09.2017 17:25 СОЦІО

Лісова галузь відноситься до галузей, де найбільш небезпечні умови праці. Тому і питання охорони праці на лісогосподарських підприємствах є одним з основних і надзвичайно актуальним.


Як показує практика, найменші дрібниці, легковажність, безпідставна самовпевненість робітників, недотримання умов та правил безпечної роботи приводять, у кращому випадку, до травмування, а в гіршому – до смерті працівника.

Керівництвом, службами охорони праці обласного управління лісового та мисливського господарства, підпорядкованими підприємствами проводиться систематична робота щодо поліпшення умов праці та організації безпечної роботи у відповідності та на основі Закону України «Про охорону праці», інших нормативних актів.

Заступник начальника Закарпатського обллісомисливгоспу Василь Кий розповідає: «Лісове господарство у Закарпатті – одна з провідних галузей економіки нашого краю. Враховуючи специфіку виробництва, воно є травмонебезпечним. Керівництвом області закарпатських лісів та на місцях, в лісгоспах проводиться постійна робота щодо охорони праці та техніки безпеки на підприємствах галузі. І Богу дякувати, протягом минулого та біжучого років на наших підприємствах не було допущено смертельних випадків. Робота служб охорони праці направлена, в першу чергу, на профілактику та попередження виробничого травматизму».

На виконання заходів з охорони праці, поліпшення умов праці працюючим за минулий рік лісогосподарськими підприємствами витрачено 8,8 млн грн, що більше запланованого майже у 9 разів. В середньому по обласному управлінню витрати праці на одного працюючого склали 2695 грн. Причому по таких підприємствах цей показник складає:

ДП «Ясінянське ЛМГ» - 6919 грн

ДП «Виноградівське ЛГ» - 6340 грн

ДП «Мокрянське ЛМГ» - 5232 грн

Як вам відомо, практично, всі наші підприємства сертифіковані Міжнародною Наглядовою Радою і отримали відповідні сертифікати FSG. Одним з вирішальних показників для отримання відповідного сертифікату є принцип відповідності стану охорони праці чинним міжнародним вимогам з охорони праці та стандарту FSG.

Варто відзначити, що кожного року на лісогосподарських підприємствах проводяться заходи з відзначення всесвітнього Дня охорони праці, які в цьому році проводились на базі ДП «Виноградівське ЛГ». В подібних заходах беруть участь всі підприємства, заходи висвітлені в засобах масової інформації. Одночасно було проведено показовий конкурс звалювачів лісу. Особливо важливим та цінним для учасників рахую те, що за участю всіх присутніх було надано оцінку технічним параметрам виконання операцій, вказано на недоліки та неправильне (правильне) їх виконання.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат