Американська компанія інвестує 100 мільйонів доларів у видобуток золота на Закарпатті

admin 07.08.2017 08:00 СОЦІО

Американська компанія Avellana Gold розробила проект з видобутку золотої та золото-поліметалічної руди на Закарпатті, в який планує інвестувати близько 100 мільйонів доларів.


Американська компанія Avellana Gold розробила проект з видобутку золотої та золото-поліметалічної руди на Закарпатті, в який планує інвестувати близько 100 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на Держгеокадастр.

“Попри військову ситуацію у нашій державі, інвестор згоден інвестувати приватний капітал, довести проект до конкуренції із світовими аналогами та дати старт у терміни, обумовлені ліцензійними умовами”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначає керівник Держгеонадр Микола Бояркін, Україна розраховує на запуск ще 2-3 юніорських компаній, що мають конкурувати на світовому ринку.



“За умови успішної реалізації проекту, ми розраховуємо на запуск в Україні ще 2-3 юніорських компаній, які мають стати вагомими конкурентами аналогічних проектів Канади, Австралії, Африки. Це один із тих вкрай важливих якірних проектів, до реалізації якого Служба йшла не один місяць. Одне з наших завдань – це включення його до переліку базових на рівні інвестиційних проектів країни”, – вважає він.

Компанія планує розробити нову інфраструктуру і стратегію розвитку Мужіївського родовища з використанням сучасного обладнання. Стара інфраструктура Мужіївського родовища обмежувала можливості рудника – обсяг видобутку досягав 120 тис тонн на рік.

Наразі ж інвестори планують організувати високоефективне виробництво на тривалу перспективу з річним обсягом видобутку 500 тис тонн.

http://uzhgorod.in/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат