Мер Ужгорода вдруге спробував відзвітуватися за 100 днів – і знову не вийшло

admin 04.03.2016 09:04 СОЦІО

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв 3 березня у великому залі засідань міськради вдруге спробував прозвітуватися перед громадою за 100 днів, але повноцінного звіту знову не вийшло.

Першого разу очільник міста зустрівся з журналістами та громадськістю 27 лютого в художньому музеї:   у вузькому колі за красивими діалогами реального звіту не відбулося.

«Учорашня зустріч з мером була якась виснажлива і важка для конкретних висновків. Мерія повністю застрягла в латанні дірок і наразі головне – встигнути швидко щось зробити до наступних виборів. Немає часу в очільника міста думати про дурниці, про стратегії міста, бо нада бєжать, куди бєжать – не важно, но главноє швидко!
Якщо шукати позитив – то він принаймні прийшов, у супроводі поцанчєгів у спортивках, але бодай так»,
– так зустріч охарактеризувала ужгородська активістка, кандидатка в депутати на останніх виборах від БПП Людмила Лівак.

Міський актив в художньому музеї на зустрічі з мером (фото А. Хаятової)
Як з’ясував 7dniv.info, до цієї зустрічі звіт Богдан Андріїв не готував взагалі. Про це абсолютно спокійно повідомила його помічниця, яка виконує функції ще не утвореної прес-служби, Алла Кохан.
«Ми не писали щось спеціально. Це був не наш захід, нас просто запросили і взагалі ми не знали, про що будуть питання», – пояснила Кохан.
Мер Ужгорода вдруге спробував відзвітуватися за 100 днів – і знову не вийшло
Помічниця Богдана Андріїва Алла Кохан
Сьогоднішня ж зустріч була нічим не кращою. Богдан Андріїв одразу ж наголосив, що людина він зайнята, відтак повинен займатися депутатськими комісіями та майбутньою сесією, тому заскочив на свій звіт ненадовго.   Потім присутню громаду лишив на заступників та начальників відділів. Звіт очільник міста не представив, запропонував відповісти на питання.
Мер зразу попередив, що пройшло лише 100 днів, і так співпало, що саме зима, тому нічого очевидного зробити не вдалося.
Під час діалогу, втім, вдалося з’ясувати, що нинішня влада пішла власним шляхом і в багатьох випадках не стала використовувати доробки попередників. Богдан Андріїв розповів, що довелося відмовитися від кількох готових проектів з кошторисами.
«В минулому році   розроблено проект на капітальний ремонт всієї вулиці Можайського, а це з бюджету треба виділити 13 млн. грн. А реально там робити треба від вулиці   8 березня до розвилки, щоб не витрачати куди не потрібно гроші. Все ми врахуємо, не переживайте, будь-ласка, але не будемо витрачати впусту бюджетні кошти», – сказав мер.
Лишається загадкою, чому якісно робити дороги в місті – це пусте витрачання грошей, а ліпше залатати шматок. Проте варто зазначити, що виготовлення нової документації – це теж чималі гроші, які якраз-таки в даному випадку витрачаються марно.
Обурили мера і питання про приватизацію. Богдан Андріїв, який минулого року був категорично проти приватизацій, цього став до них дуже лояльним.
«Це 22 об’єкти приватизації, з яких 7-8 – відкритий аукціон, інші – зробили виїзди члени комісії з питань майна. Кожен з них виноситиметься і голосуватиметься окремо», – наголосив Андріїв.
Мер Ужгорода вдруге спробував відзвітуватися за 100 днів – і знову не вийшло
Зустріч з Богданом Андріївим в міській раді
Традиційно привів у приклад відомого закарпатського художника Володимира   Микиту, який хоче приватизувати свою майстерню: ним мер прикривається кожен раз, коли мова заходить за приватизацію. Може скластися враження, що митець хоче захопити пів-міста. А між тим активісти запевняють, що серед об’єктів – підвальне приміщення на Театральній, яке пов’язують з горезвісною «Короною».
Частину питань, на які Богдан Андріїв не знав відповідей, він переадресовував заступникам та іншим підлеглим. Деякі виводили чиновника із себе.
«А як? А що? А чому? А звідки? А коли? Не подобається щось – звертайтеся в прокуратуру», – такі відповіді подекуди давав мер.   Зрештою покинув зустріч. Сказав, що йде на депутатську комісію – хоча, відповідно до затвердженого і оприлюдненого на сайті міськради графіку, ніякої зустрічі депутатів у цей час не було.
Мер Ужгорода вдруге спробував відзвітуватися за 100 днів – і знову не вийшло
Оцінку звітів мера дав 7dniv.info представник ОПОРИ Володимир Феськов:
«Як і тоді (27 лютого – ред.), так і зараз звітом це назвати складно. Причому сам Андріїв, починаючи свою розмову, відверто каже, що нехай присутні задають питання. Тому звіту поки що я не чув. Але Богдан Андріїв обіцяв, що в якийсь інший спосіб його ще оприлюднить. Що стосується змісту цих розмов і того, що з них можна взяти, то тут є дві проблеми. Представники громадськості, приходячи на такі зустрічі не задають питання, а використовують можливість, щоб виховати владу, висловити своє «фе». На такі питання дуже легко відповідати, адже вони не потребують конкретики. На них можна відповідати в загальному. Але складається враження, що Богдан Андріїв не готовий напряму відповідати на конкретні питання». Володимир Феськов наголошує на тому, що Богдан Андріїв не бачить комплексної картини справ в Ужгороді.
Таким чином формується цікава ситуація: нинішній міський голова максимально створює враження відкритості своєї роботи. Він постійно з’являється в ефірі телеканалів, організовує зустрічі, проте реального діалогу немає. Можливо, краще було б ці зусилля використати з більшою користю і не гратися в прозорість,   а реально її створити.

7dniv.info

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат