“Манна небесна” з обіцянок мукачівської влади закінчилася, – Кравчук

admin 02.03.2016 08:47 СОЦІО

Про це в мережі Фейсбук пише журналіст і депутат Мукачівської міськради Юрій Кравчук.


Разом з педагогічним колективом та студентами своєї Alma Mater – ВПУ №3 підтримав мирний протест. Вони стали заручниками “бюджетних політичних баталій”. Порушуючи усі можливі норми, так звана влада на усіх рівнях ігнорує їх законні вимоги, які стосуються найбільш захищеної статті: заробітної плати та стипендії.

Перед виборами усі популісти наперебій виступали перед їх колективами, обіцяючи ману небесну. Тепер мовчки спостерігають, очікуючи на зручний момент, щоб натягти на себе мантію спасителя. Така ж ситуація по усій Україні. Але у інших містах міські адміністрації вишукали можливість віднайти кошти на “підтримку штанів” профтехосвіти без популістських звернень до ефемерної ВР.

Наші педагоги та студенти залишились сам-на-сам з безгрошів’ям. Міські чиновники спромоглися тільки поцікавитись, скільки сиріт з мукачівською реєстрацією навчаються у ПТУ, та “цяпнути” їм на харчування. При цьому ретельно слідкуючи, щоб крихту хліба з цього столу випадково не стирили “неваришські” сироти. Немає грошей? Та не смішіть курей. На програму “підвищення ефективності” вищої освіти, до якої таке ж саме (читай – ніяке) відношення має наш бюджет, міський РадЄЦ віднайшов 1200000 гривень. Вони підуть, наскільки нам пояснили, на ремонт гуртожитків. Звичайно, це ж актуальніше, ніж життєві потреби “бурсаків”.
Як депутат міської ради, я усвідомлюю, що у наступному бюджеті країни коштів на профтехосвіту може не бути. Треба сьогодні бити на сполох. Збирати круглі столи, проводити громадські обговорення, шукати міжбюджетні консенсуси. Але на це ще є час. А сьогодні сотні мукачівців не мають що їсти, не можуть оплатити кредит та компослуги. Навіть не мають за що доїхати до місця роботи та навчання. Чомусь ніхто з цього приводу не скликає нас на позачергові сесії.
Завтра, не дочекавшись реакції від “обраних”, освітяни знову виходять на мирну акцію протесту. Серед них – мій майстер виробничого навчання Іван Васильович, який навчив мене працювати на верстатах з числовим програмним управлінням, а також навчив життєвої мудрості: за будь-яких обставин залишатися людиною. Дякую Вам, дякую профтехосвіті. Я – з вами, – зазначив Юрій Кравчук.

До речі, Мукачево – єдине місто Закарпаття, де влада відмовилася фінансувати ПТНЗ з міської казни.

Колективи трьох ПТНЗ анонсували продовження акції протесту сьогодні, 02 березня, початок акції о 13.00 годині, місце проведення пікету – виїзд з Мукачева. Вул. Д. Галицього – траса Київ-Чоп.

http://www.trubyna.org.ua/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат