Закарпатська митниця ДФС видала понад 80 сертифікатів форми EUR.1

admin 26.01.2016 15:16 СОЦІО

З 1 січня 2016 року, відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, на Закарпатській митниці ДФС можна отримати сертифікат з перевезення товару EUR.1.

Сертифікат форми EUR.1 необхідний для застосування преференційних ставок ввізного мита, встановлених в зазначеній вище Угоді, або звільнення від сплати мита, та видається як доказ, що товари відповідають вимогам правил визначення преференційного походження. З нового року контроль і видача зазначених сертифікатів здійснюється митними органами.
Порядок заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення товару EUR.1 аналогічний тому, що діє в європейських країнах. Він видається під час або після здійснення експорту товару і термін його дії становить чотири місяці.
Також одним із пунктів Угоди, передбачено надання та анулювання митним органом статусу уповноваженого (схваленого) експортера. Зокрема, перевагою використання статусу уповноваженого (схваленого) експортера є те, що для отримання тарифних преференцій український експортер товару без оформлення сертифіката з перевезення форми EUR.1 самостійно визначає та декларує походження товарів на комерційних/товаросупровідних документах, що дозволить прискорити процедуру експорту товару.
Зауважимо, що для спрощення процедури видачі сертифікатів EUR.1, у зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС визначено 5 митних постів та відділів (секторів) митного оформлення, що є місцями видачі сертифікатів, які максимально наближені до потенційних експортерів/виробників.
Ознайомитися з детальною інформацію про місця розміщення цих підрозділів Закарпатської митниці ДФС можна за посиланням: http://zak.sfs.gov.ua/data/files/125561.pdf.
Відділ комунікацій Головного управління
ДФС у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат