До Закарпаття завітали потенційні інвестори з Чехії

admin 20.07.2016 10:12 СОЦІО

Після нещодавньої поїздки голови Закарпатської облради Михайла Рівіса до Устецького краю (Чехія) та зустрічі з тамтешньою бізнес-елітою до нашого краю навідався перший потенційний інвестор.


У Закарпатській обласній раді відбулася ділова зустріч з директором відомої на європейському ринку компанії з виробництва сейфів «Metalsafe s.r.o.» Ярославом Тлапаком. Позаяк Михайло Рівіс перебуває у відпустці, поважного бізнесмена, який зі своїми партнерами вперше навідався до Закарпаття, зустрічали виконуючий повноваження голови облради Йосип Борто та заступник голови облради Петро Грицик.

Гості зазначили: взяли до уваги слова очільника облради М.Рівіса про те, що закарпатцям потрібна робота насамперед не за кордоном, а вдома. От вони і вирішили створити робочі місця, обравши машинобудівний завод у с.Ільниця, що на Іршавщині. Їм відомо про завод, який потужно працював за радянських часів та забезпечував роботою багатотисячне село, нині на стадії виживання, але досі виготовляє різну конкурентоспроможну продукцію. Тому чеські бізнесмени розглядають можливість інвестувати сюди кошти для придбання сучасного обладнання та набору висококваліфікованих робітників, котрі виготовлятимуть на замовлення сейфи різного асортименту, які відповідатимуть європейським стандартам.

Ярослав Тлапак розповів керівництву облради, що завдяки якісній продукції, компанія «Metalsafe s.r.o.» стала ексклюзивним партнером потужних постачальників сейфів, яким пропонується понад 40 видів продукції. Окрім чеського ринку, компанія постачає сейфи в Східну Європу, зокрема – у Нідерланди, Німеччину та Великобританію. Всі сейфи відповідають найжорсткішим вимогам з якості, у їх виробництві застосовуються високоякісні матеріали, обробка здійснюється на верстатах та устаткуванні високого технічного рівня. Кожен сейф проходить комплексний процес сертифікації.

У свою чергу Йосип Борто подякував від імені голови облради Михайла Рівіса за приїзд у наш край та зацікавленість інвестувати серйозні кошти у виробництво сучасної продукції та надати робочі місця закарпатцям. Через економічну кризу у населення низькі зарплати, натомість високі тарифи, тому зростає соціальна напруга. Багато молодих закарпатців вимушені шукати роботу за кордоном, аби прокормити сім’ї, але вони готові повернутися, якщо вдома з’являться робочі місця та достойна зарплата.

Після зустрічі Петро Грицик разом з обласним депутатом від Іршавщини Михайлом Станком супроводили чеських інвесторів на машинобудівний завод в Ільниці, де гості оглянули цехи та наявне устаткування, поспілкувалися з керівництвом району. Тепер слово – за власниками заводу, які мають розробити кошторис на виготовлення сейфової продукції та узгодити всі робочі моменти з чеською стороною.

За інформацією прес-служби Закарпатської облради

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат