Як закарпатський програміст готується до перемоги на всеукраїнській олімпіаді

Магас Богдана, студентка відділення журналістики УжНУ 19.07.2016 19:53 СОЦІО

Серед нас є   люди, здатні розв’язувати задачі зі складною логікою, доводити власні теореми, вирішувати надскладні алгоритми та при цьому брати участь у різноманітних конкурсах та змаганнях - програмісти.

Поспілкувавшись із ними, здається, ніби вони мають особливий дар - обмірковувати власні дії на кілька кроків вперед. Навіть жарти в них професійні: «Рахуй перед сном інтеграли - вівці для слабаків!» Про секрети фаху програміста ми спілкувалися з   Романом Мельником – студентом математичного факультету УжНУ, який уже не перший рік поспіль бере участь у всеукраїнській олімпіаді з програмування.   Цьогоріч він націлений на перемогу, тому докладає максимум зусиль для досягнення своєї мети.

- Роман, що для тебе означає програмування?
- Колись це було заняття для душі, але робота над собою по п’ять годин у день – занадто, щоб кожного дня отримувати задоволення. І хоча прибутку з цього наразі нема, програмування є улюбленим заняттям. Це те, що в мене виходить краще, ніж в інших.

- Коли виникло бажання цим займатися?
- Все почалося з математики, продовжилося фізикою, пізніше інформатикою, в школі гурток з інформатики був, а потім і додатково займався.

- Скільки разів ти брав участь в олімпіаді та які місця займав?
- Брав участь з 8 класу. У школі отримав чотири дипломи, в університеті на третьому етапі – всеукраїнському були 49, 6 і 12 місця. Найбільше запам'яталося, як минулого року взяли 12 місце.

- Чи отримував пропозиції про співпрацю з українськими чи закордонними організаціями?
- Пропозиції були тільки від місцевих компаній. А загалом є непогані шанси поїхати працювати в США.

-   Чи буде олімпіада цьогоріч і чи плануєш брати участь у ній? Якого результату хочеш досягнути?
- Цього року також буде олімпіада. Перший етап вже був, другий –   у Львові, приблизно на початку вересня, а третій відбудеться в жовтні у Вінниці. Це буде моя остання олімпіада, тому хотілося б потрапити в трійку кращих команд щоб пройти в 4 етап. Зазвичай за декілька місяців до олімпіади готуюся по кілька годин в день. Сьогодні не можу побороти лінь і до трьох годин не дотягую, але планую займатися не менше п’яти. Тому я буду старатися досягнути найвищих результатів і сподіваюся на перемогу.

- Можливо ти порадиш щось програмістам, які лише починають свій шлях у цій сфері?
- Треба багато займатися і працювати над собою. Тоді можна досягнути будь-яких висот і поставлених цілей.


Магас Богдана, студентка відділення журналістики УжНУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат