Гройсман доручив Насірову розслідувати інцидент з ешелоном кругляку в Чопі

admin 25.04.2016 19:16 СОЦІО

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову негайно провести службове розслідування щодо інциденту в м. Чоп, пов’язаному зі спробою вивезення високоякісної необробленої деревини за кордон.

Про це повідомили в прес-службі Кабінету міністрів. Нагадаємо, що ініціатором затримання потягу з деревиною була правозахисник Лариса Ступак.

“Я б хотів, щоб кожен, хто причетний до цього – хто відправляв, хто робив оформлення, хто підписував – вони всі повинні бути покарані і їх матеріали повинні бути передані у Національне антикорупційне бюро”, – підкреслив він.

Також Гройсман доручив з’ясувати причетність до інциденту представників ПАТ “Укрзалізниця”, а також екологів і лісників. “Це все взаємопов’язане. Тому я доручаю швидко провести розслідування і всіх (винних) притягнути до відповідальності, і вони повинні бути звільнені негайно”, – підкреслив він.

Крім того, прем’єр-міністр закликав прийняти відповідні кадрові рішення щодо керівництва митниці. “Без керівництва митниці такі речі не можуть робитися. Це серйозні вагони, платформи, які були завантажені цією деревиною. Я вважаю, що вони налагодили системний бізнес на контрабанді, і роблять це. Тому я вважаю, що повинні бути жорсткі кадрові рішення, які тільки можуть бути”, – підкреслив прем’єр.

У свою чергу Насіров повідомив, що службове розслідування щодо цього інциденту було розпочато, і висловив надію, що воно буде закінчено вже на цьому тижні.

Нагадаємо, в Чопі намагалися вивезти 24 вагони лісу високої якості. Необроблена деревина, експорт якої заборонено законом, була пред’явлена до оформлення як дрова і не пройшла фактичного огляду для встановлення типу деревини.

trubyna.org.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат