Щербей залишився без роботи?

admin 26.03.2015 11:54 СОЦІО

Причиною відсторонення від посад на час розслідування усіх регіональних очільників МНС стали корупційні схеми головного МНСника країни


Як відомо, Главу Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського затримали на засіданні Кабінету міністрів у середу, 25 березня.
Глава МВС Арсен Аваков повідомив, що крім Бочковського, затриманий його перший заступник Василь Стаєцький, передає Інтерфакс-Україна.
Інший представник МВС, присутній на засіданні, заявив, що встановлена злочинна схема, створена керівництвом ГСЧС по закупівлі паливно-мастильних матеріалів. За його словами, Бочковський і Стаєцький затримані на підставі запитів народних депутатів щодо наявності корупційних схем в ГСЧС.
«Дана схема полягає в тому, що під час державних закупівель в порушення чинного законодавства закупівля паливно-мастильних матеріалів здійснювалася у ТОВ Лукойл, Альянс та інших підприємств за значно завищеними цінами», – сказав представник правоохоронного відомства.
Аваков пізніше уточнив, що Бочковського і Стаєцького затримали за корупційну схему, що реалізовувалася в рамках держзакупівель.

«У рамках простої схеми держзакупівлі здійснювалися через приватну компанію. Вона перераховує нерезиденту України – офшорній компанії на острові Джерсі. Звідти – на іншу приватну кампанію, що належить Стаєцькому і Бочковському, після чого ці гроші діляться на карткові рахунки, відкриті в тому числі в банках Кіпру. Ось оригінали цих карток», – сказав Аваков.
Після цього прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів прийняв рішення про звільнення Бочковського і Стаєцького, а також керівників управлінь ДСНС в регіонах.
Він також дав доручення Авакову провести розслідування діяльності всього регіонального керівництва, яке було задіяно в корупційній схемі.
Яценюк пообіцяв, що звернеться до європейським і американським партнерам з проханням допомогти відстежити всі фінансові транзакції чиновників ДСНС, які здійснювалися за кордоном.
Нагадаємо, управління ДСНС у Закарпатській області очолював Мирослав Щербей.

http://vsapravda.info/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат