За 100 днів роботи влади в опозиції до неї вже мільйони українців, - Вілкул

10.03.2015 13:35 СОЦІО

- Депутати з провладної коаліції зрадили своїх виборців. Чи не проведено жодної обіцяної реформи. Результатами непрофесіоналізму влади стали масові звільнення, зупинені підприємства, катастрофічне падіння курсу гривні, зниження пенсій і зарплат, зростання цін і тарифів.


Україна переживає найважчий період своєї Незалежності.
За ці 100 днів роботи Верховної Ради разом з нами в опозиції до влади вже мільйони українців, - сказав Олександр Вілкул, один з лідерів Опозиційного блоку, коментуючи результати роботи Верховної Ради восьмого скликання влади за перші сто днів.

Він зазначив, що навіть 6 березня, на засіданні, яке спікер відкрив поздоровленням з першими ста днями роботи ВР восьмого скликання, коаліція через блокування трибуни і скандалів не прийняла жодного закону.

Вілкул підкреслив, що для партій, які сформували провладна більшість, демократичні гасла були лише прикриттям для того, щоб прийти до влади. І вони продовжують дивитися на світ через призму популістських висловлювань і рейтингів.

- Замість демократії вводиться цензура. Почався масштабний пресинг на ЗМІ та інакомислячих.
П'ятий місяць не платяться пенсії та соціальні допомоги мирним жителям в зоні конфлікту. Влада зупинила рішення суду, який поновив виплати.
Коаліція і уряд навмисне ігнорували наші пропозиції по відновленню миру і тільки зараз, коли пройшли важкі місяці, вони починають їх реалізовувати.
Аналогічна історія і в економіці.
Двадцять п'ять років всі попередні уряди працювали з МВФ, але тільки ця влада вирішила залізти в кишеню навіть до жебраків. Гроші України потрібні. Ми ініціювали конкретні дії, які б захистили людей, і при цьому забезпечили і отримання кредитів, і відродження економіки.
Ми виступили за те, щоб були проіндексовані зарплати і пенсії відповідно до реального рівня інфляції. Для цього терміново потрібна реалістична програма з підтримки промисловості, збереженню та створенню робочих місць, стабілізації курсу гривні.
При ліквідації корупційних схем в митниці та податкової країна отримала б мільярди гривень, які дозволили б не підвищувати тарифи для населення.
Але влада продовжує все це ігнорувати. Скільки ще має пройти часу, щоб влада почала працювати? - Сказав Вілкул.

- Пройшли тільки перші сто днів. Ми бачимо, як збільшується підтримка нашої діяльності українцями. Опозиційний блок продовжить системну роботу, спрямовану на захист людей, - підкреслив нардеп.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат