Жителям у зоні АТО будуть виплачувати пенсію

admin 12.02.2015 18:22 СОЦІО

Суд скасував постанову Кабміну про скасування виплат пенсій мирним жителям у зоні конфлікту.

Окружний адміністративний суд Києва скасував незаконний пункт Постанови Кабміну, яким були скасовані виплати пенсій та соціальних допомог мирним жителям в зоні конфлікту. Антилюдські рішення влади визнано незаконним з моменту видання.

Усі виплати з листопада мають бути компенсовані людям, повинна бути виплачена вся заборгованість і виплати повинні увійти в звичайний ритм. Рішення суду набуде чинності, якщо не буде апеляції з боку уряду. Протягом десяти днів влада повинна показати піде вона на геноцид власного народу, - сказав один з лідерів Опозиційного блоку Олександр Вілкул.

Нагадаємо, що протягом двох місяців влада навмисне затягувала процес розгляду справ у суді про відновлення виплат пенсій і соціальних допомог мирним жителям із зони конфлікту. Незважаючи на звернення депутатів Опозиційного блоку до Конституційного суду розгляд справ постійно переносилися.

Сьогодні, нарешті, через два місяці, Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов, який був поданий пенсіонеркою з Донецька Ніною Івановою. Цього ж дня у Вищому адміністративному суді розглядався позов ще одного пенсіонера з Донецька Володимира Стещенко, але через те, що на засідання не з'явився представник Президента, розгляд справи перенесли на 4 березня.

Для захисту законних прав людей 3 грудня Опозиційний блок подав звернення до Конституційного Суду України про невідповідність положенням Конституції України Указу Президента, рішення РНБО та Постанови Уряду № 595 від 7 листопада 2014 «Про деякі питання фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької та Луганської областей ».

Цим антилюдським постановою були скасовані пенсії, соціальні допомоги та інші соціальні виплати мирним жителям із зони конфлікту. Звернення до Конституційного суду підписали 40 депутатів Верховної Ради від Опозиційного блоку і 9 позафракційних депутатів.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат