Ужгородець Джміль за 10 днів пробіжить   450 км заради дітей зі шкіл-інтернатів та дитбудинків

admin 14.10.2015 14:01 СОЦІО

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція Дмитра Джміля, ужгородського бігуна, який вже вкотре намагатиметься привернути увагу суспільства до проблем дітей-сиріт.

Дмитро бере участь у флеш-мобі доброти «Я хочу допомогти!»: пробіжить за 10 днів 450-500 км і відвідає 10 закарпатських шкіл-інтернатів та дитбудинків. Сам забіг зніматимуть на відео, а після його закінчення змонтують короткометражний фільм про ці освітні заклади і дітей, яким потрібна допомога. Таким чином можна буде відвідати усі інтернати, не встаючи з-за комп'ютера, і довідатися про їх здобутки та проблеми.
Забіг розпочнеться 18 жовтня, до того часу організатори забігу планують закупити необхідні речі для перших у маршруті інтернатів.
«Дитбудинки розташовані на території Закарпаття, зокрема, це Батьово, Берегово,   Виноградово, Імстичево, Нижній Бистрий, Свалява, Чинадієво, Перечин, - розповів Дмитро. -- Орієнтовно вдень я буду пробігати 50 км, тільки один день - це буде 25 км, оскільки починаємо з обіду. Моя основна ціль добігати з одного центру в інший і розповісти дітям, що можна реалізувати себе у цьому житті. Не важливо, ким ти народився: сиротою, напівсиротою чи у сім’ї.   Розкажу про свої подорожі у 20 країн, за півтора роки».
Вероніка Брудка, представниця благодійного фонду «I believe in you», який організовує акцію розповіла, що мета також допомогти інтернатам матеріально. Наразі збирається інформація про потреби цих дитячих закладів. «Будемо телефонувати до кожного і   питати, що їм потрібно, - каже Вероніка Брудка. -   Це перша велика масштабна акція. Адже у дитбудинках, віддалених від Ужгорода благодійники бувають нечасто.   Закликаємо долучатися речами, солодощами, транспортом, канцтоварами іт.д. Хтось може допомогти нам зняти відео та фото».
Організатори розпочали також флеш-моб. Всі, хто приєднуються, фотографуються з листком, на якому написано «Я хочу допомогти» і передає естафету далі. І при цьому чимось допомагає. Якщо не може – має зробити добрий вчинок.
Стартує благодійна акція у неділю, 18 жовтня, о 12.00 у Ляльковому театрі з виступу танцювального колективу БЛІЦ. Вже о 14.00 Дмитро Джміль вирушає у забіг. З лялькового театру плануємо. Бліц пройде міні-концерт 18 жовтня, о 12.00 старуватис.
Дмитро також розказав, що під час подорожей країнами (Казахстан, Узбекистан, Афганістан, Киргизія, Монголія, Китай, Лаос, В’єтнам, Таїланд, Малайзія, Індія, Пакистан, Туреччина, Грузія, Вірменія), через які він подорожував автостопом, йому щиро допомагали багато різних людей. І після повернення хлопець захотів зробити теж щось хороше. Спочатку пробіг 100 км на підтримку хворої Марійки, потім 200 км, потмі був благодійний забіг Ужгород-Київ.
«Я бігтиму не асфальтованими дорогами, а лісовими дорогами, глухими селами, по бездоріжжю. Хочу показати красу наших Карпат: Соколині скелі, Обавський камінь, Анталовецька поляна і т.д», - додав Дмитро.
Джерело: Ужгородський прес-клуб

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат