Як врятувати галузеву науку в Україні

admin 06.10.2015 16:28 СОЦІО

Олександр Вілкул вніс законопроект, який дозволить врятувати галузеву науку в Україні. Він заявив, що після зустрічі з працівниками ДП «НИТКИ» ним був розроблений і внесений до Верховної Ради відповідний законопроект №3250 від 07.10.2015 р, який дає можливість виплачувати надбавку до пенсії науковцям без навантаження на бюджет галузевого інституту.

Крім цього, поданий відповідний депутатський запит на ім'я прем'єр-міністра України з проханням розглянути питання про прирівнювання галузевих інститутів до академічних і як наслідок, зниження фінансового тягаря на них.

- Законопроект вносить зміни до статті 24 (пенсійне забезпечення та соціальний захист наукового працівника) Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», ніж передбачається виплати надбавок до пенсії науковців галузевих інститутів повністю за рахунок держбюджету, як і було раніше, таким чином , прирівнявши цих науковців до науковцям академічних та вищих навчальних закладів, а також передбачається списання штучно створеної заборгованості галузевих інститутів перед Пенсійним фондом, що утворилася до 2015 року, - наголошується в тексті документа.

- Дніпропетровський трубний інститут - це унікальна установа, що не має аналогів в Україні, єдине держпідприємство, яке займається розробкою технологій виробництва труб в нафтогазовій галузі, і для атомної енергетики, і житлово-комунального господарства. Але через нинішнього непідйомний податкового тягаря і штучно створеної заборгованості перед Пенсійним фондом, ДП «НИТКИ» фактично опинився на межі банкрутства. Цього не можна допускати, необхідно врятувати нашу науку, - зазначив Вілкул.

І це, як додав він, проблема не тільки дніпропетровського трубного інституту, але й інших галузевих, конструкторсько-проектних, розвідувальних та інших інститутів.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат