Євроексперти підтримують ініціативу українського політика

admin 15.09.2015 15:31 СОЦІО

У Дніпропетровській обласній раді відбувся круглий стіл з розвитку децентралізації. Експерти Асамблеї європейських регіонів (АЄР) заявили, що нададуть підтримку ініціативам народного депутата, голови Фонду «Українська перспектива» Олександра Вілкула з децентралізації в Дніпропетровську.


- Влада в Дніпропетровську має належати людям і працювати для людей. Саме тому я прийняв рішення балотуватися в мери Дніпропетровська. На жаль, сьогодні всі рішення в місті міська влада і ті, хто за нею стоїть, приймають абсолютно непрозоро. Кілька чиновників і ті, хто називають себе «активістами», хочуть перейменувати вулиці, хочуть перейменувати місто. І це при тому, що 80% городян виступає проти цього. Також люди нічого не знають про те, як формується і приймається бюджет.
Ми домовилися з європейськими експертами про впровадження в Дніпропетровську проекту прозорої системи бюджетування. Будуть навчальні програми безпосередньо тут, у Дніпропетровську, представники громад також братимуть участь у семінарах в європейських країнах, і ми обов'язково запровадимо модель, коли основну частину бюджету розподілятимуть самі люди. Особливо це стосується тієї частини бюджету, яка йде на програми з благоустрою, з енергозбереження, з ремонту доріг і будинків - того, що важливіше і потрібніше всього людям, - сказав Вілкул.

 
- Я дуже вдячний Олександру Вілкулу за запрошення до Дніпропетровська. Такі круглі столи та такі ініціативи доводять, що регіон має намір втілювати в життя реальні європейські практики, такі як субсидіарність і децентралізація, - підкреслив, у свою чергу, Гратіан Михайлеску.

- Ми, поляки, дуже зацікавлені в реформах у вашій країні. І у нас є величезне число проектів, які корисні для вас і які ми маємо намір впроваджувати. Наші експерти готові надати вам підтримку в тих процесах децентралізації, які відбуваються у вас зараз, - говорить експерт асоціації Європейських регіонів Адріана Скорлупска.

Як зазначив експерт АЄР з Італії Енріко Мартіан, особливо підтримують європейці ініціативу щодо прийняття закону про місцеві референдуми.
- Місцеві референдуми - це нормальна практика для європейських країн. І цей інструмент потребує чітких правил, які повинні бути чітко прописані. Тому дуже важливо, щоб був добре прописаний закон, - заявив він.

Відповідний законопроект був поданий Александров Вілкулом у Верховну Раду.

Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод зазначив, що в рамках співпраці Дніпропетровщини з АЄР було реалізовано більше 800 спільних проектів - у сфері енергоефективності, розвитку місцевого самоврядування та багатьох інших.
- Ми також працюємо з найбільшими міжнародними фондами - Фондом Ф.Зайделя, україно-швейцарським проектом DESPRO, німецьким GIS, американським USAID. Це доводить, що Дніпропетровськ і Дніпропетровщина є надійними партнерами, - сказав він.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат