У школі №2 в Ужгороді запровадять угорську мову, як другу іноземну

admin 14.09.2015 13:57 СОЦІО

В Будапешті очільники Закарпатської ОДА та облради зустрілися з головою МЗС Угорщини.


Одним з головних питань, які обговорювалися на зустрічі представників влади Закарпаття та міністра закордонних справ і зовнішньої економіки Угорщини Петера Сиярто в Будапешті стало співробітництво в гуманітарній сфері, передає прес-служба ОДА.

Йшлося як про українську нацменшину в Угорщині (перед зустріччю з угорським міністром керівники Закарпаття спілкувалися з речником української громади в Державних зборах Угорщини Ярославою Хортяні та керівником Державного самоврядування українців Угорщини Юрієм Кравченком), так і про угорську в Україні.

Крім того, Угорщина сприятиме (в тому числі фінансово) у запровадженні угорської мови, як другої іноземної, в україномовній загальноосвітній школі №2 в Ужгороді. У свою чергу Г. Москаль пообіцяв докласти максимум зусиль для зменшення потоків нелегальних мігрантів, які намагаються пробратися в Угорщину з боку Закарпаття.

Також, серед іншого губернатор Закарпаття попросив розглянути можливість фінансування Угорщиною добудови угорськомовній гімназії в Берегово. Зараз навчання проводиться в старому і тісному приміщенні, для всіх учнів не вистачає місця. Новий корпус почали будувати, але через відсутність фінансування роботу довелося заморозити. Петер Сіярто пообіцяв розглянути можливість виділення коштів і завершення будівництва гімназії.

http://goloskarpat.info/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат