240 м довжини буде міст між Україною та Румунією (ПРОЕКТ)

admin 11.09.2015 10:32 СОЦІО

 

Міст через Тису між Україною та Румунією уже спроектований — його довжина 240 метрів.

Просування питання зведення мосту через Тису між Україною та Румунією, яке було призупинене через події на сході України, слід поновити й пришвидшити. Такої думки досягли голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та префект повіту Марамуреш (Румунія) Антон Рогіан під час робочої зустрічі в румунському м.Бая Маре. Міст та контрольно-пропускний пункт з’єднуватиме два населені пункти: з українського боку це с.Біла Церква Рахівського району, а з румунського — м.Сігет повіту Марамуреш.

Кошти на будівництво виділить Євросоюз, Україні зі свого боку треба тільки облаштувати інфраструктуру й під’їзну дорогу. Для початку робіт урядам двох країн необхідно підписати спеціальну угоду, і Г.Москаль запевнив, що найближчим часом матиме про це розмову з прем’єр-міністром України.

— У населених пунктах на обох берегах Тиси проживають як українці, так і румуни, тому новий міст значно покращить їхні родинні та культурні зв’язки, — наголосив Г.Москаль. — Крім того, відкриття пункту пропуску серйозно пожвавить економічну та інвестиційну діяльність на прикордонних територіях обох країн.
Міст уже спроектований, його довжина — 240 метрів, а опори побудують на берегах, а не в акваторії Тиси.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської ОДА

ТЕГИ : міст

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат