Закарпаття витратить 50 мільйонів гривень на льодову арену

admin 05.08.2015 11:51 СОЦІО

Про це повідомили вчора, у прес-центрі Закарпатської ОДА під час прес-конференції щодо будівництва льодової арени у м. Ужгород. Участь у заході взяли не лише представники обласних ЗМІ, а й батьки молодих хокеїстів, що наразі тренуються в ужгородській команді.

Присутні також голова Федерації хокею в Закарпатській області Василь Ябрик, віце-президент Федерації хокею у Закарпатській області Ростислав Ярема, директор ТОВ «Ice-Land» Іван Гайдан, тренер хокейної команди «Закарпатські ведмеді» Андрій Максимович, заступник директора ЗОДЮСШ Василь Іванко та представники місцевих ЗМІ, а також начальник управління молоді та спорту Денис Ман презентували проект льодового палацу.

Будуватимуть льодову арену у три етапи. За перший етап планують побудувати поле, на другому – накрити його. Третій етап передбачає будівництво допоміжних споруд, а саме адміністративного корпусу з роздягальнями, кімнатами відпочинку та відновлення спортсменів. Арена буде розрахована на 800 глядацьких місць.. Мінімальна сума коштів, як стверджують організатори - це 50 млн грн. Додають, також, що мають моделі, за допомогою яких планують приваблювати інвесторів.
         
Повністю завершити усю пристройку інфраструктури планують до 2018 року.
           
Головною метою будівництва льодової арени є можливість тренуватися 9 місяців упродовж календарного року.
         
"Бачимо арену не тільки платформою для занять з хокею. Там спокійно зможуть займатися і гандболом, волейболом та іншими видами. Територія спортивної арени цьому сприяє", - кажуть ініціатори створення льодової арени вУжгороді.
         
Ще одна важлива особливість майбутньої споруди, за словами ініціаторів будівництва, це створення івент-холу, де зможуть проводити різного роду ярмарки та фестивалі.
         
Організатори зазначають, що місце обрали не випадково: тут поряд і тенісні корти, і басейн, і спортзал, і бігові доріжки. Всі умови для спортсменів.
         
Запросили до слова і тренера дитячої команди, який розповів про умови тренувань ужгородських хокеїстів. Каже: якщо протягом 9 місяців функціонуватиме льодове покриття, то юні хокеїсти через кілька років зможуть конкурувати з словаками та чехами.
         
Очільник обласної Федерації хокею, насамкінець, віддав належне і владі краю: "Якщо б всі три останні "губернатори" краю не посприяли тому, що на Закарпатті будуватиметься льодова арена, ми б з вами тут не сиділи".
           
Начальник управління молоді та спорту ОДА Денис Ман наголосив на тому, що в нашому краї повинні розвиватись всі види спорту, і дуже відрадно, що на Закарпатті планують звести таку спортивну споруду. Управління, зі свого боку, завжди намагатиметься допомагати спортивним проектам.

admin


За матеріалами Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА

ТЕГИ : льодова арена

Коментарі :


05.08.2015 13:21 слава

у мукачеві вже давно робі іванчо мав построїти палац в Росвигові, але гроші розкрали і справи порішали, бо робіко робить на сімю Балог, а то суттєво.


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат