Рада не повинна йти у відпустку, поки не будуть прийняті рішення про індексацію зарплат і пенсій

admin 15.06.2015 12:37 СОЦІО

Депутати Верховної Ради не повинні йти у відпустку, поки не будуть прийняті рішення з питань, від яких залежить життя мільйонів українців - індексації зарплат і пенсій, а також зниження тарифів і створення ефективної системи надання субсидій, - заявив Олександр Вілкул, народний депутат, глава Фонду «Українська перспектива».

Нагадаємо, що за планом роботи Верховної Ради, депутати планують піти у відпустку з 18 липня 2015 по 2 вересня.

Нардеп зазначив, що наполягає на тому, щоб Верховною Радою був обов'язково розглянуте питання щодо підтримки «Південмашу»:
- Уряд ігнорує рішення проблем Дніпропетровська. В результаті Україна перебуває на межі того, щоб втратити ракетно-космічну галузь, а тисячі працівників «Південмашу» можуть втратити роботу. Повинна бути повністю ліквідована заборгованість із заробітної плати на підприємстві і забезпечена його завантаження замовленнями. Для цього необхідна підтримка підприємства в рамках економічної дипломатії. Інакше будуть розірвані контракти «Південмашу» за міжнародними проектами з Бразилією та іншими країнами.

Для вирішення цих проблем Вілкул подав відповідні проекти до Верховної Ради.

Вілкул підкреслив, що Верховна Рада повинна також забезпечити ефективну роботу народних депутатів з розслідування фактів порушень владою і для цього необхідно оперативно прийняти закон про тимчасові слідчі комісії.

Він також зазначив, що пропозиції щодо змін до Конституції повинні бути заздалегідь роздані депутатам. Ці зміни також мають бути обговорені з громадськістю. «Необхідно припинити порочну практику, коли депутати від коаліції голосують, не прочитавши законопроекти. Так вони брали держбюджет на 2015 рік і ще десятки законів. В результаті криза в країні тільки посилився », - сказав Вілкул.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат