За маршрутками з GPS ужгородці слідкуватимуть в Інтернеті

Наталія Білей, студентка відділення журналістики УжНУ для ProZak.info 12.06.2015 13:43 СОЦІО

11 червня в Ужгородському прес-клубі зібралися міські перевізники, представники Громадської ради і активісти, аби спільно знайти «Шляхи вирішення транспортних та земельних проблем в місті Ужгороді». Метою зібрання стало питання про встановлення GPS–трекерів у маршрутних таксі.

На ужгородських маршрутках будуть GPS–навігатори, розповів директор ПАТ «Ужгородське АТП-12107» Володимир Козун:   «Після встановлення GPS–навігаторів на спеціальних сайтах ( http://www.eway.in.ua/ua/cities/uzhhorod та http://uzhgorod.dozor-gps.com.ua) можна буде побачити звичний маршрут автобуса та слідкувати за відхиленнями від нього. Завдяки цьому, водії стануть більш дисципліновані. Така послуга обійдеться нам всього за 80 гривень на місяць з однієї машини. Ми також узгодили це рішення зі службою перевезень, а тому витрати не повинні позначитися на тарифах».

Водночас вартість проїзду в Ужгороді таки хочуть збільшити. «Люди кажуть, що автобуси погані, але ж на придбання одного нового треба більше, аніж мільйон гривень. Ніхто з перевізників цього собі дозволити не може. Ціни виросли не тільки на бензин, але й на все технічне обладнання, – поскаржився заступник директора ТОВ «Паннонія авто-центр» Григорій Ротарь і додав, – 80 % користувачів маршруток зранку – пенсіонери. Тому, гадаю, було би правильно, аби до 9-ї усі громадяни платили однаково, а з 9:00 до 15:00 пенсіонери можуть їздити безкоштовно».

Керівник транспортного комітету Громадської ради Ужгородської міської ради Сергій Мацко вважає, що «підвищенню цін має передувати покращення якості перевезень, дотримання графіку, чистота в салоні, і навіть ввічливість водіїв».

Під час прес-конференції учасники торкнулися і земельних питань у місті, про які розповідав голова Громадської ради Ужгородської міської ради Олександр Пересоляк. Болючою темою, зокрема, є забудова парку Перемоги, територія якого постійно зменшується, зауважив він. Сьогодні міська рада планує віддати 1 га землі під забудову торгових центрів. Тому в найближчий час відбудуться громадські слухання з вирішення цього питання, аби врахувати інтереси і жителів міста, які активно виступають проти забудови і хочуть розширення зелених зон.



Наталія Білей, студентка відділення журналістики УжНУ для ProZak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат