На боці терористів воюють угорські сепаратисти із Закарпаття?

admin 12.05.2015 14:12 СОЦІО

На боці донбаських терористів воюють угорські сепаратисти Закарпаття з так званого   батальйону «Легіон святого Іштвана».


Про це повідомив керівник ГІ Права Справа Дмитро Снєгирьов.

— Останнім часом на Закарпатті, у зв’язку з проведенням АТО на Сході України, активізувалися політичні сили, які сповідують ідею відокремлення краю від України. За підтримки угорської партії «Йоббік», у складі так званої армії ДНР, створено добровольчий батальйон «Легіон святого Іштвана», який воює на Сході України, — розповів він.

За його словами на сторінці «Легіону» у мережі «Вконтактє» написано, що вони запрошують сміливих, порядних людей допомогти «Новоросії», «Малоросії» й Закарпаттю. «Легіону» потрібні не лише військові, але й медики та техперсонал.

— Можемо казати, що угорські та мадярські нацисти від слів про велику Угорщину перейшли до діла і тепер на Донбасі набувають бойовий досвід. Серед добровольців вже є перші загиблі. Загинув Володимир Селеш. Одним із можливих фінансистів цього «добровольчого загону» називають закарпатського сепаратиста Петра Гецка, — додав він.

За його інформацією, до діяльності сепаратистів причетні угорські неонацисти. Як відомо,   в 2003 року в Угорщині була заснована націоналістична праворадикальна партія«Йоббік»(повна назва: «Рух за кращу Угорщину»; угор. Jobbik Magyarországért Mozgalom) Офіційно стоїть на позиціях консерватизму, патріотизму та християнських цінностей.Голова партії — Ґабор Вона.

Аналітик переконаний, що сепаратистська мета «Йоббіка» є створення русинсько-угорської автономії на території українського Закарпаття.

— 5 грудня 2010 року в Берегові було відкрито офіс-бюро депутата Європарламенту Бейли Ковача, який є також представником угорської партії Йоббік. Бейла Ковач не приховував іншої функції свого офісу, до речі, єдиного подібного на території України, – надання консультацій та допомоги закарпатським угорцям саме щодо подання документів на отримання подвійного громадянства, — розповів він.

Cам Бейла Ковач відвідував в якості спостерігача так званий «референдум» у Криму, а також псевдовибори, організовані бойовиками на Донбасі торік. У травні 2014 року генеральний прокурор Угорщини звинуватив депутата Європарламенту ультраправої націоналістичної політичної партії «Йоббік» Бейлу Ковача в шпигунстві на користь Москви.

Відомо також, що на боці терористів воюють польські неонацисти.

http://socportal.info/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат