Як знецінення гривні позначиться на кожному українцеві

admin 28.02.2014 11:50 СОЦІО

Національна валюта вже не коштуватиме менше 10 грн за $1 , вважає директор консалтингової компанії "МПП-консалтинг" Павло Мельник.


"Зараз Нацбанком керують адекватні люди і вони розуміють, що утримання три роки поспіль одного завищеного курсу гривні - серйозна помилка. Це один із факторів, який привів стан економіки України та виробництва до критичного рівня. Завдяки таким заходам поступово зменшуватиметься інфляція. Зараз вона 5-6% за квартал, надалі буде 4%", - зазначив Мельник.

За його прогнозом, через пониження курсу гривні відносно долара подорожчають всі імпортні товари, також підніметься вартість всіх українських, у структуру ціни яких закладена вартість пального.

"У цій ситуації для економіки є великий позитив. Через високу ціну імпортних товарів 33-34% українців стануть набагато рідше міняти мобільні телефони, побутову техніку, автомобілі. Я порахував, що цьогоріч на телефони люди витратять на півмільярда доларів менше, ніж зазвичай, на стільки ж менше потратять на техніку і на один мільярд менше витратять на автомобілі. Тобто відтік коштів з Україні зменшиться щонайменше на 2 мільярди доларів. Через зменшення імпорту зменшиться інфляція", - сказав Мельник.

Експерт прогнозує, що українці економитимуть на дорогих речах, більшість перейде на техніку класом нижчу, ніж купували раніше.

"Якщо зараз, наприклад, середньостатистичний українець якось все таки може наскладати на модний смарфон чи айфон, то надалі для нього це стане беззмістовним. Через зниження курсу гривні, ціни іміджевих гаджетів будуть невиправдано високими. Українці масово переходитимуть на дешевшу техніку та вітчизняні товари. Цікаво, що попит на вітчизняне збільшиться не через їхню низьку ціну, а через зміну свідомості українців. Вони стали більш патріотичними", - підсумував Мельник.

Володимир МУКАН
http://gazeta.ua/

admin

Коментарі :


05.03.2014 01:06 Паша

Не забувайте і те, що зараз піде приватизація Нафтогазу і виконання всіх умов МВФ, а це жах для простого українця, будем жити як раби. Вот десять вимог МВФ: http://24uanews.ru/ekonomika-i-biznes/tekst-trebovanij-mvf-k-ukraine-2014.html


28.02.2014 12:31 Костя

І це ти важаєш нормальним що українці не зможуть собі дозволити дорогі телефони? Завдяки тим що населення купує   (купувало) їх я платив податки в бюджет і зарплату 15 людям!!!! А зараз ти сцука галіма хочеш щоб я їх звільнив? Тоді вони не лише телефон не зможуть купити а цукерку дитині!!!! Дебіл ти Палік!!! Хирню несеш! Тебе б на місце продавця мобільних телефонів!!! Погляділи як би ти заспівав!!!


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат