Першу в Україні концепцію інноваційного університету розроблять в УжНУ

admin 27.11.2014 13:44 СОЦІО

Дворічний проект «Інноваційний університет – інструмент інтеграції у європейський освітній і науковий простір» вартістю 35 тисяч євро розпочнуть реалізовувати з січня 2015 року.

У рамках проекту підготують модель інноваційного університету, яку зможуть упроваджувати в усіх вишах України, насамперед в УжНУ, - повідомляє Медіацентр УжНУ.

Проект передбачає розроблення інструкції з діяльності інноваційного університету і каталогу ідей вишу. Партнерами є Жешувський університет (Польща), Дебреценський університет (Угорщина), Технічний університет у Кошицях (Словацька Республіка), ГО "Інститут транскордоного співробітництва" (м. Ужгород, Україна).

Проект був підготовлений ННІ євроінтеграційних досліджень УжНУ (директор – доцент Іван Артьомов). Презентаційне засідання відбулося 24 листопада.

Проект дуже важливий, оскільки передбачає один із механізмів, який закладено в новий Закон «Про вищу освіту». Проблема інноваційного університету перегукується з проблемами дослідницького університету, наукового парку, технопарку, адже йдеться про розроблення концепції діяльності такого підрозділу. А створення її – один із найважливіших шляхів розвитку університету, переконаний ректор УжНУ Володимир Смоланка.

«Інноваційний продукт – це і студент з новими знаннями, і технічний продукт, який можна продати. Тому в цьому проекті будуть задіяні всі факультети. Мета – створення моделі інноваційного університету, яку можемо запропонувати Міністерству освіти і науки України. Географічне положення Ужгорода дозволяє співпрацювати і запозичувати досвід у наших європейських сусідів», – поінформував Ігор Студеняк, завідувач кафедри прикладної фізики.

Робота з підготовки проекту тривала близько 3 років. За цей час було напрацьовано чимало проектів, які сьогодні реалізують з участю різних факультетів УжНУ, зазначив Йосип Головач, директор НДІ засобів аналітичної техніки.

У рамках проекту «Інноваційний університет – інструмент інтеграції у європейський освітній і науковий простір» буде відкрито і науковий парк, який є необхідною умовою впровадження інновацій, ефективні ж розробки – це продовження роботи наукового парку.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат