ОДА+облрада=клан Балог, через який Порошенко втрачає прихильників

admin 03.10.2014 10:12 СОЦІО

Після призначення на посаду голови облдержадміністрації «стовідсоткового» балогівця Губаля одна із обласних газет слушно зауважила:   «Губаль повинен розуміти, що прислуговуватися Балогам треба обережно…».


Перша прес-конференція нового керівника області засвідчила: Губаль про це добре знає, а тому старається.   Але грати роль самостійного і самодостатнього керівника у нього вийшло вкрай непереконливо, хоча і докладав чимало зусиль для цього. Ймовірно, присутність Івана Балоги на зустрічі з журналістами сковувала дії, а, можливо, страх сказати щось зайве. Пасивність і в’ялість Василя Губаля, як кажуть, із вух вилазила. Фігура №1 на прес-конференції – голова облради. Його «зоряний» час не пройшов даремно.   І Ледиду встиг покритикувати (щодо пл. Народної в Ужгороді:   "Якби ще поклали бруківку чеських часів, маленьку, а то дали рвану житомирську. Ви зайдіть у внутрішній двір і подивіться, як воно все поскладано. Бруківка дрібненька була, тепер поклали таку, що дівчата на каблуках там ходити не можуть", – пояснював Балога.), і Лунченку закинув обвинувачення, що той тільки піарився заради майбутніх виборів (будівництво і ремонт доріг так і залишилися лише обіцянками), і похвалив себе самого:   введення в області автономки, мовляв, його і тільки його заслуга. І головне – вміло підморгував Губалю, показуючи свій чи то «одобрямс», чи то «неодобрямс». Голова   ОДА уважно спостерігав за «босом». Отже, коротко, про що повідомив новий керівник.  

План дій роботи облдержадміністрації   новий її голова пообіцяв озвучити на пленарному засіданні сесії обласної ради. Не зрозуміло, правда, за яким планом працювала ОДА два тижні з дня призначення Губаля і за яким працюватиме до пленарного засідання. Ймовірно, керівник області займатиметься підбором кадрів. Вони, як відомо, вирішують усе. Правда, у нашому випадку, вирішують не для Губаля, а для його покровителів.   Уже той факт, що Губаль   не зміг правильно назвати практично жодного прізвища уже звільнених ним службовців та претендентів на посади заступників, - яскравий тому приклад. Балога постійно поправляв голову ОДА, виглядало це трохи смішно, якби не було так сумно. .. Серед основних критеріїв відбору нових кадрів Губаль назвав наступне: «вони люди не бідні, тому не лізтимуть до бюджетної кишені». До бюджетної, можливо, і не лізтимуть, а ось свій бізнес налагоджуватимуть на вищих щаблях. Чи розпочнуть новий. А чому ні? Не за бюджетні ж кошти.

Цікаво, що, відповідаючи на питання про звільнення деяких начальників, сказав, що «не керувався жодним законом», що це тільки його рішення. Не важко зрозуміти, з чиєї по чиїм насправді було це рішення. За три дні мусить подати у відставку головний лісівник області, бо «він не закарпатець». Гендиректора «Тиси-1» звільнять тільки за те, «що його призначила Партія Регіонів», і думка громади (а в даному випадку це колектив ОДЗРК, залишилась   поза   увагою ). До речі, про громаду: склалося враження, що це улюблене слово голови ОДА, бо він згадував її за потреби і без неї. А ще усі наради між РДА та ОДА тепер відбуватимуться під контролем облради. Коментарі, як кажуть, зайві.

Артем Кулик
http://7dniv.info/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат