Україна збільшила видобуток газу на 27 млн​​. куб. м

admin 11.09.2014 15:04 СОЦІО

За результатами 8 місяців поточного року ПАТ «Укргазвидобування» встановило видобуток природного газу на рівні понад 10 млрд. куб. м.


Про це розповів Голова правління ПАТ «Укргазвидобування» Сергій Костюк під час проведення круглого столу, присвяченого 90-річчю української газової галузі, який пройшов в НАН України.

Він також додав, що в нинішньому році в липні і серпні компанії вдалося збільшити показники порівняно аналогічними періодами минулого року на 25 і 27 млн. куб. м відповідно.

Так, за результатами серпня нинішнього року обсяг видобутку природного газу склав 1,280 млрд. куб. м, в серпні минулого року компанії вдалося добути 1,253 млрд. куб. м блакитного палива.

«Не дивлячись на те, що копання щодоби втрачає 340 тис. кубометрів газу в зоні проведення антитерористичної операції, а в місяць наші втрати вже сягнули 8-10 млн. куб. м, ми плануємо зберегти видобуток природного газу на рівні понад 15 млрд. куб. м до кінця року. Разом з тим, як я вже говорив, у нас стоїть завдання не тільки стабілізувати, а й наростити показники», - зазначив Сергій Костюк, уточнивши, що компанії необхідні додаткові інвестиції, які повинні бути спрямовані на збільшення пошуково-розвідувального буріння, поліпшення інфраструктури, технічне переоснащення бурового парку, запуск ДКС т.д. Причому, джерелом фінансування повинен стати дохід, отриманий від реалізації газу власного видобутку, в результаті збільшення його відпускної ціни з 419 до 890 грн. з ПДВ за тис. куб. м.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат