Що зміниться в освіті з новим Законом (ІНФОГРАФІКА)

Rionews 10.09.2014 15:42 СОЦІО

Закон про вищу освіту урядовці та деякі оглядачі називають першою реальною реформою після приходу нової влади.

В основі закону, який у роздрукованому вигляді має понад 100 сторінок, - ідея університетської автономії в академічній, організаційній та фінансовій сферах, каже міністр освіти Сергій Квіт.

Право розпоряджатися власними грішми для державних вишів – одна з головних новацій закону, - пише ВВС Україна.

Закон також поетапно скасовує такі вчені ступені, як молодший спеціаліст та кандидат наук, натомість запроваджує такі сходинки в освітній ієрархії: молодший бакалавр, бакалавр, магістр, доктор філософії (PhD), доктор наук.
Той, хто вже має диплом спеціаліста, прирівнюється тепер до магістра, а молодшого спеціаліста – до молодшого бакалавра.
Закон також дає право українським вишам остаточно визнавати

Рівно за рік, у вересні 2015 року в Україні мають створити Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти. За задумом авторів закону, цей колегіальний орган має контролювати те, як університети дотримуються визначених державою стандартів освіти. Раніше це робила сама держава.
До складу агенції мають увійти 25 членів, серед яких немає місць для урядовців: представники самих вишів усіх форм власності, делегати від НАНУ, представники студентів та працедавців.

Через окремий конкурс можна буде отримати від Кабміну новий офіційний статус "дослідницького". Окрім інших переваг, це дає університетові додатково мінімум 25% державного фінансування на суто наукову діяльність.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат