Соціологи: Українці на виборах найбільше готові підтримати „Солідарність”

admin 04.09.2014 11:10 СОЦІО

16% українців вирішили не брати участь у виборах. Про це свідчать дані опитування КМІС.


Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися наприкінці серпня, то з усіх громадян України віком від 18 років – 16,1%   проголосували б за партію «Солідарність»,   9,4% – за Радикальну партію О. Ляшка,   5,7% – за Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»,   5,2% – за партію «Громадянська позиція»,   4,1% – за партію «УДАР Віталія Кличка».

3,9% виборців віддали свої голоси за Всеукраїнське об’єднання «Свобода»,   2,7% – за партію «Сильна Україна»,   2,2% – за Комуністичну партію України,   1,6% – за партію «Самопоміч»,   1,3% – за Партію регіонів,   1,0% – за партію «Правий сектор»,   за інші партії – загалом   3,7%.

Тим часои 2,2% – викреслили б усі партії, попсували б бюлетень, 16,4 % – вирішили не брати участь у голосуванні, 24,9% – не визначилися, за кого голосувати.
Таким чином, якби парламентські вибори відбулися наприкінці серпня, а ті, хто не визначився, за кого голосувати, як звичайно, не прийшли б на вибори, участь у голосуванні взяли б близько 57% усіх виборців.

Якби ж у виборах дозволялася участь блоків партій, то з усіх громадян України віком від 18 років – 17,5%   проголосували б за Блок П. Порошенка («УДАР», «Солідарність», «Третя Українська республіка»),   10,4% – за Радикальну партію О. Ляшка,   5,4% – за партію «Громадянська позиція»,   5,3% – за Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»,   3,9% – за Всеукраїнське об’єднання «Свобода»,   3,5% – за Блок Об’єднаний сил (Партія регіонів, Партія розвитку України, «Україна – Вперед!», Комуністична партія України, Соціалістична партія України),   1,9% – за партію «Самопоміч»,   1,0% – за партію «Правий сектор».

З 21 по 28 серпня 2014 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів на замовлення клієнта всеукраїнське опитування громадської думки. Методом особистого інтерв'ю опитано 2040 респонденти, що мешкають у 110 населених пунктах усіх областей України (за виключенням АР Крим і Луганської області) за стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому етапі, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

У Луганській області через воєнні дії виявилося неможливим проводити опитування. Інтерв’ю, які мали проводитися в Луганській області, були проведені в Донецькій області.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн–ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Нагадаємо, позачергові вибори до парламенту призначили на 26 жовтня 2014 року.

Також повідомлялося, що ЦВК вже почала реєструвати кандидатів у депутати.

Тиждень.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат