Знай наших! Які батальйони воюють в АТО (ІНФОГРАФІКА)

Rionews 03.09.2014 14:54 СОЦІО

Загалом – це 37 батальйонів. Країна тримається завдяки добровольцям і волонтерам.

Список усіх добровольчих батальйонів, які беруть участь у активних військових діях – з їхньою символікою, датами створення та підпорядкуванням підготував портал "Слово і Діло".

Cеред добровольців на участь у бойових діях на сході дедалі частіше з'являються чиновники.   До прикладу, голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук написав до військомату заяву на мобілізацію в армію, повідомляє видання "Фіртка".

22-річний член збірної України з боксу Артем Усик зголосився до лав Національної гвардії і відправився воювати в зону АТО, повідомляє офіційний сайт Федерації боксу України.

+++++

Серед закарпатців теж чимало добровольців. При цьому на Схід   відпускають не всіх.

Йдеться про ситуацію з бійцями тербатальйону, яких не відпускали воюівати попри численні звернення, зокрема до міністра оборони: Ми, бійці Закарпатського батальйону територіальної оборони, усвідомлюючи наш обов'язок стати на захист рідної землі, просимо відправити нас на виконання бойових завдань в зоні АТО".

30 серпня, в зону АТО відправилися 27 з кількох сотень бійців 4-го батальйону територіальної оборони - того самого батальйону, який, за словами "губернатора" Валерія Лунченка, мав виконувати завдання лише в Закарпатській області.

"Сама історія відправки бійців виглядає дуже неоднозначно. Так сталося, що мені довелося стати частиною цієї історії, адже в загоні вже майже місяць служить мій друг, Іван Пайда, який мобілізувався, як доброволець. (Той самий член виконкому, якого Щадей виключив з складу за активну позицію проти підняття цін в громадському транспорті)", - написав у своєму ФБ громадський діяч Святослав Бабіля.

Також   26 серпня проводжали в зону АТО жительку Берегова Ольгу Бізілю, яка іде добровольцем у складі 128-ї окремої механізованої бригади. Жінка буде нести службу на рівні з військовими у складі медичного батальйону. Про це повідомив Олег Парада, військкомісар Берегівського об’єднаного міського військового комісаріату.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат