Влада працює на планове зубожіння народу, вважає О. Вілкул

admin 21.08.2014 16:35 СОЦІО

Замість того, щоб в найскладнішої економічної ситуації шукати шляхи виходу з кризи і проводити необхідні реформи, влада підвищує ціни на продукти першої необхідності і тарифи на житлово-комунальні послуги. Таку думку висловив екс-віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.


- Дивлячись на те, в якому темпі в країні ростуть ціни, складається враження, що влада або не розуміє, як це зупинити, або усвідомлено працює на зубожіння народу. Де це бачено, щоб у той час, коли люди втрачають роботу і стабільний заробіток, підвищувалися ціни на продукти першої необхідності, медикаменти, тарифи на житлово-комунальні послуги. Це нечувано !, - зазначив політик.

За словами Олександра Вілкула, влада допустила рекордна знецінення національної валюти з часів уряду Тимошенко.

- Долар з 8 гривень «стрибнув» вже до 13-ти. Зарплати знецінилися на 70%. Влада неспинно повторює мантру про прагнення в ЄС, але при цьому зарплати в Україні не йдуть ні в яке порівняння з європейськими, - обурився він.

Політик також звернув увагу на те, що продуктова корзина рядового українця подорожчала з 285 до 350 гривень, різко зросли в ціні медикаменти:

- Але влада, схоже, порахувала, що цього недостатньо, тому підготувала ще більш нищівний удар по українцям, підвищивши комунальні тарифи. Уже сьогодні вони виросли в середньому на 200 гривень. Чи зможуть люди, особливо працівники бюджетної сфери та пенсіонери, оплатити нові платіжки - величезне питання.

- Всі ці «художества» в економіці в дуже незабаром можуть обернутися для країни загальнонаціональним потрясінням. І відповідальність за такий розвиток подій покладається виключно на діючу владу, - підсумував Олександр Вілкул.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат