В Україні створено національний штаб для допомоги мирним жителям

admin 22.07.2014 15:58 СОЦІО

Глава Фонду «Українська перспектива» Олександр Вілкул звернувся до Президента України Петра Порошенко з ініціативою створення Національного гуманітарного штабу з надання допомоги мирним жителям із зони конфлікту в Донецькій і Луганській областях.

Про це він заявив в ефірі передачі Шустер-LIVE.

- На територіях Донецької та Луганської областей, де йдуть бойові дії, є реальна гуманітарна катастрофа. Я особисто був у зоні конфлікту, Слов'янську і Святогорську, коли ми доставляли гуманітарну допомогу мирним жителям. Бачив лікарні і табори для біженців, спілкувався з людьми. Вони потребують комплексної допомоги. Для цього необхідний державний рівень. Тому я звернувся до Президента України Петру Порошенко з ініціативою створення Національного гуманітарного штабу. У нього можуть увійти і державні структури - Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Міністерство соцзахисту та інші, а також неурядові фонди, які допомагають мирним жителям, - сказав Олександр Вілкул.

Національний гуманітарний штаб повинен, в тому числі, координувати реалізацію, як загальнодержавної гуманітарної програми, так і регіональних програм з надання допомоги мирним жителям у Донецькій і Луганській областях.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат