В Україні створили фонд для допомоги східнякам

admin 26.06.2014 16:33 СОЦІО

Глава Фонду «Українська перспектива», депутат Дніпропетровської облради Олександр Вілкул виступив з ініціативою зробити обласну і державну програми гуманітарної допомоги людям із зони конфлікту.

- Фонд вже реалізовує гуманітарні адресні програми для жителів Донецької і Луганської областей. Але допомога необхідна сотням тисяч людей. І в такому обсязі її можливо надати тільки якщо всі області і держава створять програми і виділятимуть кошти, в тому числі з обласних та державного бюджетів. Фонд «Українська перспектива» готовий надати допомогу і надати системні напрацювання з реалізації гуманітарних проектів, - сказав Вілкул.

Серед проектів, якими вже займається Фонд - гуманітарний проект «Надайте допомогу!» По підтримки жителів із зон конфлікту в Донецькій і Луганській областях. Вже вивезені в криворізькі табору 137 дітей із зони конфлікту. До кінця місяця будуть вивезені ще 250 дітей. Також Фондом буде надана підтримка та молоді з Донецької та Луганської областей, які надійдуть до ВНЗ, технікуми та ПТУ Кривого Рогу.

Фонд підтримує волонтерський рух. Найближчим часом планується відправка каравану гуманітарної допомоги в зону конфлікту. У його комплектуванні активну участь беруть жителі Дніпропетровської області.

Говорячи про стратегічні цілі Фонду, він підкреслив:

- Ми ставимо перед собою мету активізувати громадські ініціативи, спрямовані на підвищення ефективності роботи і відповідальності влади, децентралізацію та створення умов для розвитку громад і регіонів. Для цього необхідно відкинути убік розбіжності, які роз'єднували нас і разом працювати на збереження цілісності країни і досягнення миру. Фонд «Українська перспектива» виступає на підтримку всіх ініціатив, спрямованих на припинення протистояння і початок переговорів для забезпечення миру, - підкреслив Вілкул.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат