Антимонопольний комітет здійснює контроль за концентрацією — процесом злиття підприємств і компаній

admin 04.04.2013 17:48 СОЦІО

Важливим напрямком діяльності Антимонопольного комітету України є здійснення контролю за концентрацією та узгодженими діями, основною метою якого є запобігання монополізації ринків та суттєвого обмеження конкуренції на них.


Система державного захисту економічної конкуренції, яка склалася в Україні, передбачає запобігання, зокрема, обмеженню конкуренції внаслідок набуття ринкової влади шляхом контролю за концентрацією суб’єктів господарювання.
Концентрація – це, зокрема, процес злиття підприємств, компаній та інших ринкових активів, внаслідок якого зростає економічна влада учасників ринку. Дозвіл на здійснення концентрації надається Антимонопольним комітетом України.
Так, наприклад, Комітетом у березні 2013 року надано дозвіл ТОВ «Інвест-Регіон» (м. Київ) на придбання активів у вигляді цілісного майнового комплексу – автозаправної станції   у м.Мукачево, що належало ПАТ «Концерн Галнафтогаз».
Зазначений дозвіл був наданий, зокрема, за результатами аналізу матеріалів, які були зібрані Відділенням під час дослідження ринків роздрібної реалізації світлих нафтопродуктів в територіальних межах м.Ужгород, Ужгородського та Мукачівського районів Закарпатської області, на якому працюють учасники концентрації.

Прес-служба Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат