Депутати облради просять Кабмін врегулювати систему обслуговування видатків місцевих бюджетів.

admin 21.03.2013 15:27 СОЦІО


Сьогодні, в ході засідання XIII сесії обласної ради депутати прийняли звернення до центральних органів влади з пропозицією врегулювати систему обслуговування видатків місцевих бюджетів.


«Ключовими проблемами розвитку місцевого самоврядування Закарпатської області є недостатність дохідної бази та неможливість місцевих бюджетів у повному обсязі   фінансувати виконання своїх повноважень. Останнім часом ситуацію ускладнила неспроможність Державної казначейської служби системно і своєчасно обслуговувати видатки місцевих бюджетів. Органи місцевого самоврядування області, крім захищених статей, не мають можливості оплачувати виконані роботи, незважаючи на наявність коштів на рахунках. Таким чином проблеми територіальних громад залишаються без вирішення навіть за наявності достатніх фінансових ресурсів.
Такі системні порушення фінансового законодавства призвели до неможливості ефективного управління фінансовими ресурсами територіальних громад. Що свідчить про недосконалість казначейської форми виконання місцевих бюджетів в Україні та необхідність упровадження інших форм управління фінансовими ресурсами.
Надання права місцевим радам самостійно визначати державну фінансову установу, через яку здійснюватиметься обслуговування місцевих бюджетів, розширить межі їх фінансової самостійності в частині доходів і видатків, що не враховуються при визначенні обсягів між бюджетних трансфертів та власних надходжень. В кінцевому підсумку це сприятиме отриманню місцевими радами додаткових джерел наповнення бюджетів.
Враховуючи зазначене вище, звертаємось до Уряду України із проханням ініціювати внесення змін до Бюджетного кодексу України, що передбачатимуть чіткий порядок обслуговування місцевих бюджетів за доходами і видатками у державних банках, знімуть норму обов’язкового обслуговування органів місцевого самоврядування органами Держказначейства України», - йдеться у зверненні до Кабміну.

Джерело: прес-служба облради


admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат