А ваша ділянка вже є в кадастрі?

admin 04.03.2013 14:48 СОЦІО

Зараз на Закарпатті працюють 34 державні кадастрові реєстратори, які за заявою громадян робляться геодезичні заміри і вносяться їх в базу даних.

Також вони надають і витяги з кадастру, які необхідні для здійснення будь-яких нотаріальних дій з землею, наприклад, продажу, купівлі, дарування тощо, повідомив перший заступник начальника Головного управління Держземагенства у Закарпатській області Мафтей Попович. З 2-го січня 2013-го року вже видали понад 600 таких витягів. Крім того, з початку року   також оформили 3000 земельних ділянок. Кожен реєстратор має власний електронний підпис і печатку. Однак земельники таки радять пересвідчуватися чи є в них відповідні ліцензія та сертифікат.



Сьогодні вже повністю розроблено ортофотоплан України і є можливість користуватися цією базою. Наразі людина може відкрити віртуальну карту і переконатися, що її земельна ділянка внесена в базу, а також пересвідчитися, що інформація про наділ відповідає дійсності. Достовірність подібних карт в межах населених пунктів, особливо в містах, доходить до 10-15 сантиметрів. У перспективі така точність дасть можливість уникнути земельних суперечок, наприклад, щодо меж ділянок. Якщо ж землевласник знайде якісь неточності, то може залишити на сайті заявку з проханням їх виправити. Обіцяють, що інформацію обов’язково відкоригують. В області вже було зафіксовано 75 таких звернень.

Мафтей Попович також пояснив, чому наразі приватизація землі в області не завершена на 100% – все впирається в кошти. Адже 1200-1500 гривень коштує виготовлення технічної документації на приватизацію, а проект відведення землі 2000-2500 гривень. До того ж, деякі громадяни не хочуть реєструвати пай, аби не втратити субсидії.   Буває й таке, що не хочуть забирати навіть вже виготовлені документи. Адже маючи у власності землю, людина втрачає право на субсидії.
Джерело: uzhgorod.in

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат