Епідемії грипу на Закарпатті немає

admin 13.02.2013 14:31 СОЦІО

За інформацією фахівців ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» станом на 7 лютого 2013р. показник захворюваності ГРВІ становить 37,6 на 10 тис. населення та не перевищує епідемічного порогу (66,5) і є характерним для даної пори року. На жодній адмінтериторії області епідемічні пороги не перевищено.







На 6 тижні епідситуація залишалась спокійною. За результатами аналізу даних лікувально-профілактичних закладів області, за тиждень захворіло 4634 особи, з них 64,3% (2979 хворих) становлять діти до 17 років. Зазначений рівень захворюваності відповідає рівню захворюваності в останні неепідемічні роки і свідчить про стабільний та керований розвиток епідпроцесу.

Обласна вірусологічна лабораторія проводить постійний моніторинг за циркуляцією збудників респіраторних вірусних інфекцій. Станом на 11.02.2013р. молекулярно-генетичним методом (ПЛР) підтверджено 7 випадків грипу типу А (H1N1) пандемічний варіант. Експрес-методом підтверджено 2 позитивні випадки грипу типу А (H1N1) сезонний.

Питання моніторингу за перебігом епідемічної ситуації знаходиться на постійному контролі держсанепідслужби області. В обласній інфекційній лікарні проходять лікування 2 дорослих пацієнтів, у яких висіяно грип типу А (сезонний). Стан здоров’я пацієнтів задовільний.

Також в області не зафіксовано жодного випадку захворювання на грип (H1N1) пандемічний (або т.зв. «свинячий грип»), перебіг якого б відбувався з ускладненням та становив небезпеку життю людини.
Окремо зазначаємо, що інформація яка була поширена на окремих сайтах, про «важкий стан пацієнтів», який нібито викликаний вірусом А (H1N1) пандемічний, не відповідає дійсності.

Джерело: http://uzhgorod.in

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат