Хустське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства зливало в річку стічні води

admin 06.11.2013 13:14 СОЦІО

Хустською міжрайонною прокуратурою внесено подання міському голові щодо усунення порушень вимог Водного кодексу України, Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та відшкодування завданої шкоди.



Перевіркою, проведеною   прокуратурою в Хустській міській раді, встановлено, що Держекоінспекцією у Закарпатській області було направлено претензію начальнику Хустського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства (ВУВКГ) для добровільного відшкодування завданої шкоди.
Суть порушення полягає   у тому, що торік фахівцями виявлено факт скиду стічних вод господарством   у русло річки на території м. Хуст. Незважаючи на це, завдана шкода місцевим ВУВКГ не відшкодована.
Як зазначає Хустський міжрайонний прокурор Іван Кайло, - Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області до керівництва ВУВКГ вже неодноразово направлялися вимоги щодо відшкодування вищевказаної шкоди, однак, дані вимоги безпідставно ігнорувалися. До того ж, виявлені порушення законодавства порушили і право громадян на безпечні та нешкідливі умови життя, якісне водопостачання та нормативне забезпечення водою і могли спричинити шкоду здоров’ю та призвести до захворювань. Окрім того, бездіяльність працівників Хустського ВУВКГ призводить до ненадходження коштів до бюджету.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат