Нардеп-"регіонал" закликав Міносвіти та прокурора Закарпаття розібратися з ректором УжНУ

admin 28.01.2013 12:58 СОЦІО

Народний депутат України, голова підкомітету з питань контролю та законодавчого забезпечення діяльності податкових органів Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, очільник Всеукраїнської молодіжної громадськоїа організації "Молоді регіони" Андрій Пінчук направив звернення до Міністра науки та освіти, молоді та спорту України Дмитра Табачника та прокурора Закарпатської області Анатолія Петруні з вимогою розібратися з "стипендіальним" самоуправством ректора Ужгородського національного університету Федора Ващука.

"МОН та прокуратура Закарпатської області повинні розібратись,чому студентам УжНУ, які мають середній бал 4.0 і більше - не виплачують стипендію.

Це абсолютно незаконно.

Є роз’яснення МОН, що стипендія повинна виплачуватись у строгій відповідності з постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2004 року №882 Студентам повинні виплатити стипендію. Крапка!" -- каже народний депутат.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, ректор УжНУ Федір Ващук, затіяв зміни, в результаті яких отримання стипендій стане залежним від рівня лояльності до керівництва вузу та політичної сили, яку він представляє. Відповідно, в стипедії призначатимуть засновані Ф. Ващуком так звані стипендійні комісії при факультетах та інститутах УжНУ. Тобто, відтепер не буде чіткої і прозорої схеми призначення студентських "зарплат", а все віддається в руки окремих, лояльних до керівництва вузу осіб, які керуватимуться в цьому випадку 11-ма пунктами, серед яких - участь у громадському житті.

Крім того, як з'ясувало Закарпаття онлайн, всупереч чинному законодавству Ф.Ващук своїм наказом запровадив в УжНУ так звану "Сесію довіри", відповідно до якої ряд студентів-"пільговиків" не здавали сесію, а отримували оцінки за "громадську діяльність", а викладач зобов’язаний був погодитися з так званим "громадським рейтинговим контролем" та виставити пропоновану, як сказано в наказі, "представниками органів студентського самоврядування (староста, колектив студентської групи)" оцінку та записати її у залікову книжку та екзаменаційну відомість.

Джерело: Закарпаття онлайн


admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат