Українські й угорські фахівці провели плановий огляд річки Тиси

admin 10.09.2013 16:00 СОЦІО

Протягом 4-5 вересня 2013 року у межах виконання Угоди між Урядом України і Урядом Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах на плавзасобах відбувся плановий спільний огляд берегової лінії та руслорегулюючих споруд р. Тиса, зокрема на українсько-угорських прикордонних ділянках Вилок – Бадалово та Саловка – Соломоново.

Українську делегацію очолював заступник Уповноваженого Уряду України- Окрім керівників та фахівців водогосподарської галузі, в огляді взяв участь директор Департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА Юрій Шпонтак.

Угорську делегацію очолював заступник Уповноваженого Угорщини, директор Верхнє-Тисайської Дирекції водних справ Боднар Гашпар.

Сторони спільно оглянули стан берегової лінії та руслорегулюючих споруд на ділянці р. Тиса Вилок – Тужeр. Відзначили, що практично всюди поблизу берегових споруд, де відбуваються зсувні процеси та в районі повалених дерев продовжуються процеси замулення. Експерти відмітили, що при плануванні руслорегулюючих робіт, ще на етапі складання проектів варто включити 5-10% від загальних витрат на подальші ремонтно-експлуатаційні роботи.

Під час огляду заступники Уповноважених Урядів Сторін також розглянули питання підготовки реалізації спільної українсько-угорської протипаводкової програми розвитку для басейну Верхньої Тиси, затвердженої на XVІІІ нараді Уповноважених Урядів. З цією метою Сторонами були розроблені проектні пропозиції, які можуть фінансуватись з фонду технічної допомоги організованого Дунайським Контактним пунктом м. Будапешт. З української сторони наразі до реалізації за рахунок технічної допомоги пропонується розробка робочого проекту по влаштуванню акумулюючого польдеру між смт.Вилок – с. Тисобикень або ж коригування робочого проекту «Реконструкція правобережної дамби р. Тиса на ділянці Вари-Бадалово».

За підсумками проведення огляду та зустрічі був складений та підписаний відповідний протокол, - повідомляє Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса.

Джерело: Закарпаття онлайн

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат