УжНУ не зможе передати майно міста у заставу

admin 05.09.2013 10:07 СОЦІО

Прокуратура довела в суді, що майно Ужгородського національного університету не може бути передане у заставу.

Господарський суд Закарпатської області, наприкінці серпня поточного року, повністю задовольнив позов прокурора міста Ужгорода та визнав недійсним рішення Ужгородської міської ради від 18 червня, яким надано дозвіл ДВНЗ «УжНУ» передати майно міста в заставу.

У липні поточного року, прокуратура міста Ужгорода, відстоюючи інтереси держави та територіальної громади міста, звернулася до Господарського суду Закарпатської області з позовною заявою про оскарження прийнятого міською радою рішення «Про надання згоди» від 18 червня, яким дозволено УжНУ передати майно міста в заставу.

Прокуратурою в суді доведено, що прийнятим міською радою рішенням було порушено Закони України «Про приватизацію державного майна», «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)», «Про заставу» «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про вищу освіту».
Відтак, Господарський суд Закарпатської області повністю задовольнив позов прокурора міста Ужгорода та визнав рішення Ужгородської міської ради від 18 червня 2013 р. недійсним. Наразі рішення суду ще не вступило в законну силу.

admin


За матеріалами прес-служби прокуратури Ужгорода

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат