Повідомлення про виклик швидкої дублюватимуть 4 рази

admin 24.01.2013 15:02 СОЦІО

Про стандарти, за яким невдовзі працюватимуть станції швидкої медичної допомоги в краї розповів сьогодні, 24 січня, у прес-центрі управління охорони здоров'я Закарпатської ОДА начальник відомства Роман Шніцер.


Хоч на сьогодні Закарпаття -- один із не багатьох регіонів країни, які з 1 січня цього року перейшли на повне виконання постанови Кабміну щодо реформи швидкої медичної допомоги, медики області працюють над розробкою єдиних стандартів її надання. На думку фахівців, у першу чергу, це має бути систематизація усіх викликів швидкої через єдину диспетчерську.

«Ми розробили доповнення до програмного забезпечення, що дозволятиме записувати виклик на архіватор, одночасно передавати його через радіозв'язок, мобільний зв'язок та смс-повідомленням. Відтак дублюватиметься один виклик чотирма різними способами», – зауважив Роман Шніцер. Це все для того, аби з моменту отримання виклику до передачі його на виконання машині, яка вільна і знаходиться найближче до місця події, проходило не більше півтори хвилини.

До слова, аби втілити реформу, у минулому році було закуплено для Закарпаття 19 нових машин та нове обладнання на 3 млн. грн., навігацію та відповідну форму для працівників ШМД. Також за минулий рік наш край отримав субвенцію на медикаменти та розхідні матеріали для авто швидкої допомоги у розмірі 4,5 млн. грн. У Держбюджеті на цей рік передбачена така ж субвенція, але вже на 7,5 млн. грн.

Джерело: Uzhgorod.in

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат