Посвідчення про відрядження вже недійсні і вимога про пред’явлення вважається незаконною

admin 13.06.2013 19:33 СОЦІО

Наказом Міністерства фінансів України від 21 червня 2011 року №738 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Державної податкової адміністрації України від 28.07.1997 року №260” було скасовано форму посвідчення про відрядження. Відтак, посвідчення про відрядження оформляти не потрібно, достатньо наказу на відрядження, відповідно до якого визначається кількість днів, проведених у відрядженні.

«Ми ж їх скасували 2 роки тому! Я вже звертався до підприємців і директорів, причому неодноразово. Не виписуйте! Самі собі не придумуйте роботу! Не змушуйте людей потім вистоювати в чергах. Яке "покращення"? Ви самі себе навантажуєте, вам подобається? Вам скасовують, а ви продовжуєте. А закордоном ви їх де відзначаєте, в супермаркетах?,   —   написав на своїй сторінці в Фейсбук Голова Держпідприємництва Михайло Бродський.
Відповідно до наказу Міністерства фінансів України „Про внесення змін до Інструкції про службові відрядження в межах України та закордон” № 362 від 17.03.2011 року та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України за №410/19148 від 17.03.2011 року сума добових визначається згідно з наказом про відрядження та відповідними первинними документами. За відсутності наказу добові витрати не виплачуються. Документами, що засвідчують вартість понесених витрат, є розрахункові документи. Питання виходу працівника на роботу в день вибуття у відрядження та в день прибуття з відрядження має регулюватися правилами внутрішнього трудового розпорядку підприємства, установи, організації.

Ще в 2011 році Михайло Бродський заявляв: «Бланки відряджень   не є документами бухгалтерської звітності і їх легко можна підробити. Але при цьому на них обов'язково потрібно ставити підписи і печатки. Хоча те, що людина була у відрядженні, легко можна перевірити за квитками".



Прес-служба Держпідприємництва України

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат