Як присвоюють почесне звання "Мати-героїня"

admin 08.05.2013 10:43 СОЦІО

Почесне звання є державною нагородою України, якою відзначаються багатодітні матері, які народили і виховали до 8-річного віку п’ятьох і більше дітей. Присвоєння звання “Мати-героїня” провадиться Указом Президента України.

До присвоєння почесного звання “Мати-героїня” може бути представлена багатодітна матір, яка   народила і виховала або виховує п’ятьох і більше дітей   та забезпечує   умови для   їх зростання у сім’ї, створює сприятливі умови для здобуття освіти, розвитку   творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей. Почесне звання присвоюється за материнську самовідданість та зразкове виховання дітей, забезпечення умов для повноцінного розвитку здорових, гармонійно розвинутих особистостей, громадян незалежної України.
Висунення осіб до відзначення почесним званням України “Мати-героїня” здійснюється гласно,   у трудових   колективах підприємств, установ та організацій, громадських організаціях, творчих спілках, товариствах, об’єднаннях громадян, які є юридичними особами, незалежно від типу, форми власності та господарювання, а також органами місцевого самоврядування – сільськими, селищними радами та міськвиконкомами.   Обговорення кандидатур проводиться на загальних зборах. За їх результатом готується   нагородний лист з характеристикою на багатодітну матір та складається   протокол засідання. Керівними органами колективів порушується клопотання щодо присвоєння почесного звання України “Мати-героїня”, яке разом з іншими документами подається до відповідного місцевого органу виконавчої влади – райдержадміністрації та облдержадміністрації. Таким чином, розгляд нагородних матеріалів на багатодітних жінок відбувається поетапно:
1. Нагородні документи   готуються сільськими, селищними, міськими радами   та   передаються на розгляд відповідної комісії (колегії) райдержадміністрації,   засідання виконкому міської ради.
2. У разі підтримки кандидатури районною державною адміністрацією (міськвиконкомом) нагородні матеріали надсилаються департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.
3. Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації розглядає нагородні документи та подає до   облдержадміністрації.
4. Облдержадміністрація опрацьовує нагородні документи   на предмет законності висунення кандидатур на нагородження та наявності всіх документів, що підтверджують статус жінок, їх місце проживання, кількість дітей, інші дані та надсилає на погодження до Міністерства соціальної політики України .
5. Після отримання погодження Міністерства соціальної політики України нагородні документи подаються до Адміністрації Президента України, де формується   відповідний Указ Президента України.
6. Кінцеве рішення про присвоєння почесного звання України “Мати-героїня” розглядається Адміністрацією Президента України   та підписується відповідним Указом   Глави держави.

admin


За матеріалами Управління інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю ОДА

ТЕГИ : мати-героїняЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат