Прокуратура закрила пересувний звіринець з Волині, що перебував на Тячівщині

admin 23.02.2012 11:46 СОЦІО

Закарпатська міжрайонна природоохоронна прокуратура зобов’язала екологічну інспекцію в Закарпатській області зупинити діяльність Волинського пересувного звіринця, де неналежним чином утримують 22 тварини. Про це повідомив Закарпатський міжрайонний природоохоронний прокурор Михайло Погоріляк

Звіринець наразі перебуває в смт. Буштино Тячівського району.

Водночас прокуратура ініціювала питання про притягнення до відповідальності кількох службових осіб, які проігнорували порушення природоохоронного законодавства. Встановлено, що ще 15 грудня 2011 року державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області проводив перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства звіринцем, але порушень не виявив та не вжив заходів щодо призупинення діяльності звіринця. Таким чином, стосовно інспектора екологічної інспекції порушено дисциплінарне провадження.

Встановлено також те, що приватний підприємець (власник звіринця) не має дозволу, що видається центральним органом виконавчої влади з питань охорони навколишнього середовища на утримання диких тварин у неволі.

В той же час прокуратура Тячівського району порушила дисциплінарне провадження відносно заступника голови Буштинської селищної ради за неналежне виконання ним своїх службових обов’язків ( не зареєстрував заяву підприємця та не виніс питання про надання дозволу на розміщення звіринця на розгляд виконавчого комітету).

Також прокуратура Тячівського району порушила дисциплінарне провадження відносно начальника державної лікарні ветеринарної медицини Тячівського району за неналежне виконання ним своїх службових обов’язків (не було здійснено належний ветконтроль за діяльністю пересувного зоопарку, а суб’єкт господарювання здійснював свою діяльність без відповідного дозволу).

До слова, пересувні звіринці в Україні взагалі заборонені Законом України “Про захист тварин від жорстокого поводження” від 21 лютого 2006 року.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

admin

Коментарі :


25.02.2012 17:51 юрій крутий пацанЛЬВІВСЬКА

Слухай ти волинянин хренов!Кого ти тут обзиваєш дебілами!Бо ми як зараз ші ввірвемо до тебе,то так дістанеш по сраці,по самі пінчекряки!


24.02.2012 16:32 вася

бляшкі, памятаю цей звіринець волинський чи рівненський в ужгороді. страшна штука...


24.02.2012 15:35 волинянин

дебіли, цей звіринець не з Волині, а з Рівненщини. Тож не згадуйте Волинь, Волинську область...:(


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат