Ведмеді вчаться полювати у закарпатських лісах

Сергій Олексіюк 28.12.2012 11:34 СОЦІО

На Закарпатті у кожного ведмедя у реабілітаційному центрі — своя історія.

Когось знайшли в лісі і виходили, когось врятували від жорстокого поводження. У більшості ведмедів у притулку — трагічне минуле. Наприклад, на красені-ведмеді тренували мисливських собак. Коли він потрапив до притулку у нього була жахлива рана на шиї, а зараз він вчиться полювати у справжньому лісі. Цілком одужав, набрав півтори сотні кілограмів і обзавівся дамою серця.

Ветеринар реабілітаційного центру для ведмедів Михайло Маслей розповів сумну історію одного із ведмедів, котрий видужує тут. Тварині змащували лапки вазеліном і кидали на розпечену плиту, аби він танцював.

Аби ведмеді згадували, що вони дикі тварини їм ховають їжу так, щоб вони самі знаходили. Лише для вихованців притулку в Карпатах на смереках ростуть апельсини, а під кущами ховаються кури й лососі. Так ведмедів привчають виживати в лісі. Деякі із них уже вирили собі барліг. Захисники тварин кажуть, що таке відновлення природних інстинктів – ознака одужання, кажуть ветеринари.

На черзі на переїзд до реабілітаційного центру очікують ще понад тридцять ведмедів з різних куточків України. Та їх поки що не можуть забрати. Мають встановити по периметру території камери відеоспостереження, а на це зараз немає грошей.  

Сергій Олексіюк

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат