Закарпаття долучилося до програми жіночого здоров'я

admin 25.12.2012 12:44 СОЦІО

У вівторок, 25 грудня, в. о. голови облдержадміністрації Іван Качур зустрівся із представниками Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Здоров’я жінок України».


Програма «Здоров’я жінок України» - це п’ятирічна Програма USAID, що реалізовується на території країни з 2011 року. ЇЇ мета – сприяти збереженню репродуктивного здоров’я жінок та подружніх пар України.
Як розповів директор Проекту Олег Кузьменко, завдання полягає у реалізації трьох основних напрямків: інформування населення стосовно планування сім’ї та репродуктивного здоров’я, навчання медичних працівників та підтримка сприятливого нормативно-правового середовища у сфері сім’ї і здоров’я на національному та регіональному рівнях.
Для ефективної реалізації Програми фахівці проводять тренінги, семінари, навчання, розповсюджують інформаційно-просвітницькі матеріали, проводять спільні акції з неурядовими молодіжними та жіночими організаціями. Усі заходи – задля підвищення обізнаності українців у сфері планування сім’ї та репродуктивного здоров’я.
Протягом п’яти років Програма впроваджуватиметься на території 14 регіонів та міста Київ. Сьогодні до її реалізації залучено і Закарпатську область.
Іван Качур запевнив у цілковитій підтримці з боку обласного керівництва у організації усіх заходів, запланованих експертами Програми на території Закарпаття:
  - Ми розуміємо усю важливість Програми, тому з радістю долучаємось до неї. Репродуктивне здоров’я – це основа здоров’я всіх наших громадян. Тому ми підтримуємо інформаційні кампанії серед молоді, серед населення області. Безперечно, важливим є і підвищення фаховості наших лікарів, медичного персоналу, котрі мають надавати професійні консультації з питань планування сім’ї.
Насамкінець зустрічі було підписано Угоду про партнерство між Закарпатською обласною державною адміністрацією та Програмою «Здоров’я жінок України».

Джерело:   Прес-центр ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат