ЗакДУ посів 4 місце серед класичних університетів України

admin 27.06.2012 18:13 СОЦІО

Перед початком подачі документів абітурієнтами офіційна урядова газета «Освіта Україна» у номері за 25 червня оприлюднила Національний рейтинг університетів, складений Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Очолив рейтинг Київський національний університет імені Тараса Шевченка, за ним — Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна. На третьому місці — Сумський державний університет. Що особливо приємно для закарпатців, четверту сходинку посів Закарпатський державний університет.

Щодо двох інших університетів краю, то УжНУ за сукупною оцінкою посів 25-місце, а Мукачівський держуніверситет — останнє 31-ше. Йдеться про класичні університети. А серед університетів культури, мистецтва, дизайну фігурує ще один виш з Ужгорода — Закарпатський художній інститут. Він посів 14-те місце (із 16 вишів цієї групи).

У статті «Який ВНЗ — найкращий?» згаданого номеру «Освіти України» зазначено, що місця у рейтингу визначені із врахуванням кількох критеріїв. Директор Інституту при МОНмолодьспорту України Олександр Удод наголосив, що рейтингове оцінювання діяльності вищих навчальних закладів є невід’ємною складовою національного моніторингу вищої освіти. Воно задовольняє попит споживачів ринку освітніх послуг і ринку праці щодо репутації вищого навчального закладу, стимулює змагальність, сприяє активізації участі цільових груп у формуванні сучасних вимог до рівня підготовки фахівців.

Рейтинг складено за окремим групами університетів: класичні, технічні, технологічні, педагогічні, аграрні, культури, університети мистецтва, культури тощо.

Щодо методики ранжування університетів, то, за словами О. Удода, до уваги брали усі вищі навчальні заклади ІІІ-IV рівнів акредитації. Їх діяльність оцінювалася за допомогою глобального критерію рейтингу, який є інтегральним і визначається сумою таких індексів критеріїв: індекс міжнародної активності, індекс якості контингенту студентів, індекс науково-педагогічного персоналу, індекс якості науково-дослідної та науково-технічної діяльності, індекс ресурсного забезпечення.

Це вперше в історії вищої школи краю завдяки ЗакДУ закарпатська освітянська громадськість має таку високу позицію у офіційних рейтингах, які упродовж останніх 10 років проводить Міністерство освіти і науки.

http://zaholovok.com.ua

admin

Коментарі :


29.08.2012 04:35 Олеся

Стаття правдива! Не вмієте шукати, не пишіть ДУРНИЦІ, заходьте на http://www.osvita.org.ua/news/65006.html.
Цитата "Четверту сходинку посів Закарпатський державний університет". Дійсно 4те місце! І думаю є за що! А інформатори УжНУ - підійдіть на кафедру інформатики, хай вас навчать користуватись google"ом ))) Якщо у Вас там є інтернет


02.07.2012 19:20 000

Замовна дезінформація під вступну кампанію. Ганьба тим, хто такими методами користується (бо інших не знає), та й газеті (сайту) що таке публікує.


01.07.2012 15:47 ...

Как может быть гов-ное ПТУ,вообще в списках,да еще на 4 месте ... бред...Стыдно такое печатать да еще в РИО.


01.07.2012 08:19 Ужгород

Абсолютна брехня. Шановні "журнвлісти" немає цього рейтингу в природі. Навіть п.Удоду перезвонив. Є ось такий рейтинг http://osvita.ua/vnz/rating/25712/ же ЗакДУ - 153 з 275, а УжНУ - 49. Треба публікувати спростування. НЕ ВИДАВАЙТЕ БАЖАНЕ за ДІЙСНЕ


27.06.2012 21:48 000

Так, звичайно, де ж Львівському університету (350років), Чернівецькому (150 років), Одеському чи Дніпропетровському до славного ЗаДУ. Ще трішки бабок - і наше славне міністерство напише що Оксфорд і Кембрідж у якихось рейтингах знаходяться після нього. Почнімо з того що бурса в колишньому дитсадку з трьома факультетами взагалі не є "класичним університетом". Науки - 0, всі кадри - "позичені" з УжНУ (або кого поперли), інформація для лохів.


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат