В Ужгородській лікарні реалізують проєкт лікування складних переломів методом металоостеосинтезу

12.10.2023 20:31 ЗДОРОВ'Я

В Ужгородській міській багатопрофільній клінічній лікарні триває реалізація пілотного проєкту щодо лікування складних переломів методом металоостеосинтезу за допомогою спеціальних імплантів: пластин, стрижнів та спиць для зовнішньої фіксації. Їх закріплюють на кісткових уламках і так відновлюють єдність кісток.

Перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький зауважив, що з початку дії ініціативи в закладі прооперували 42 військових із переломами верхніх чи нижніх кінцівок. При цьому використали 405 одиниць матеріалів майже на 250 тис. грн.

«Наші лікарі продовжують виконувати такі оперативні втручання, оскільки запаси розхідних матеріалів постійно поповнюють», – прокоментував Мирослав Білецький.

За його словами, через війну кількість складних травм кісток зросла в кілька разів. Завдяки таким операціям вдається зберегти кістки, якісно пролікувати пацієнтів та повернути їм радість руху.

Імпланти для остеосинтезу як гуманітарну допомогу на запит Міністерства охорони здоров’я України та за підтримки глобальної біофармацевтичної компанії «AstraZeneca» і міжнародної волонтерської організації Yellowblue Force Foundation отримують кілька лікувальних закладів країни.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат